A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Користуйтесь послугами вебпорталу ПФУ

Дата: 04.01.2023 09:59
Кількість переглядів: 206

Фото без описуЗ 01 січня 2023 року набуває чинності оновлена редакція Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», відповідно до якої уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та нещасного випадку є Пенсійний фонд України.

Страхувальник, для отримання фінансування, як і раніше, має подавати заяву-розрахунок, що містить інформацію про нараховані застрахованим особам суми страхових виплат за їх видами. Така заява з 01 січня 2023 року подаватиметься через відповідний інтерфейс в особистому електронному кабінеті страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua).

В особистому кабінеті надається можливість формувати та відправляти заяви-розрахунки до Пенсійного фонду України, а також здійснювати їх перегляд та пошук згідно визначених роботодавцем критеріїв. При формуванні заяви використовується інформація з листка непрацездатності та Реєстру застрахованих осіб. Додатково можуть додаватись коментарі, пояснення та, за необхідності, скановані копії документів.

 

Звітність до Пенсійного фонду

Фото без описуПорядком сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.98 № 1740, передбачено, що звіти про окремі види господарських операцій, а саме: про нарахування та сплату збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з послуг мобільного зв’язку; про нарахування (утримання) та сплату збору на обов’язкове державне пенсійне страхування під час здійснення клеймування виробів державним пробірним клеймом; про укладені договори купівлі-продажу нерухомого майна та сплату збору на обов’язкове державне пенсійне страхування, — подаються до органів Пенсійного фонду України у визначені терміни у вигляді електронного документа або в паперовій формі.

Звітувати органам Пенсійного фонду України мають:

- нотаріуси — про укладені договори купівлі-продажу нерухомого майна та сплату збору на обов’язкове державне пенсійне страхування (до 20 числа місяця, що настає за звітним кварталом);

- постачальники електронних комунікаційних послуг — про нарахування та сплату збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з послуг мобільного зв’язку (до 20 числа місяця, що настає за звітним кварталом);

- казенні підприємства пробірного контролю — про нарахування (утримання) та сплату збору на обов’язкове державне пенсійне страхування під час здійснення клеймування виробів державним пробірним клеймом (до 20 числа місяця, що настає за звітним місяцем).

Як подати звіти у електронному або паперовому вигляді за посиланням: https://bit.ly/3WWyJzA

 

Чи отримає донька пенсію у разі втрати годувальника за січень моя донька, якщо її 1 січня виповнюється 18 років?

Фото без описуПенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається, зокрема, дітям до досягнення ними повноліття (18 років).

Відповідно до частини другої статті 38 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» виплата пенсії у зв'язку з втратою годувальника припиняється з першого числа місяця, що настає за місяцем, коли виникають обставини, які спричиняють припинення виплати пенсії. Це стосується й такої обставини, як досягнення дитиною віку 18 років.

З урахуванням зазначеного, вашій доньці пенсію буде виплачено по січень включно.

 

 

До уваги платників!!!

Фото без описуЗ 1 січня 2023 року уповноваженим органом в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві є Пенсійний фонд України. Це передбачено Законом України від 21.09.2022 № 2620-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 02.12.2022 № 1350.

Враховуючи вищевикладене, Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області повідомляє, що з 01 січня 2023 року вступив в дію новий поточний рахунок для обліку коштів на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві, професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності.

Отримувач – Головне управління Пенсійного фонду України у Київській області,

Код за ЄДРПОУ - 22933548,

Банк – Головне управління по м. Києву та Київській області АТ «Ощадбанк»,

МФО банку- 322669,

Номер рахунку - UA763226690000025600300007709.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора