A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ЗАХОДИ ДО 79-Ї РІЧНИЦІ ЗВІЛЬНЕННЯ РЖИЩІВЩИНИ ВІД НІМЕЦЬКОЇ ОКУПАЦІЇ

Дата: 06.01.2023 13:59
Кількість переглядів: 223

06 січня, з нагоди 79-ї річниці визволення Ржищева від німецько - фашиських окупантів, відбулось делеговане покладання квітів до пам’ятників загиблим воїнів у меморіальному парку ім.Тараса Шевченка та закатованим мирним жителям в роки Другої світової війни в урочищі Крутий Вивіз.

Делегацію очолила голова громади Крістіна ЧОРНЕНЬКА. В заході взяли участь діти війни, представники Ради ветеранів, виконавчого комітету, Ржищівського терцентру соціального обслуговування, працівники відділу культури і туризму.

7 січня 1944 року, 79 років тому, на 930-й день війни, частинами 206 стрілецької дивізії 27 армії, військ 1-го українського фронту Ржищівщину було остаточно звільнено від німецьких загарбників. Тому 7 січня — день пам’яті і скорботи, шани до загиблих і поваги до живих, усім тим, хто пройшов шляхами війни, хто пішов у безсмертя, і тим свідкам та дітям війни, хто ще живе серед нас. Ми, їх нащадки, складаємо довічну подяку та передаємо вахту пам’яті наступним поколінням.

Присутні вшанували загиблих в роки Другої світової війни та тих, хто віддав своє життя за Незалежність України у російсько-українській війні, що триває, хвилиною мовчання. Прийдешнє покоління, виховане на героїчних традиціях своїх дідів та батьків, і сьогодні гідно захищають Незалежність та цілісність України. На жаль, 19 жителів Ржищівської громади, вже ніколи не повернуться додому.

“Вічна пам'ять полеглим на полі бою, честь і слава - живим героям!».

За інформацією відділу культури і туризму


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора