Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

РЖИЩІВСЬКА ГРОМАДА ПІДПИСАЛА МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ З НАЦІОНАЛЬНИМ ІНСТИТУТОМ СЕРЦЕВО-СУДИННОЇ ХІРУРГІЇ ІМЕНІ М. М. АМОСОВА

Дата: 21.01.2023 11:14
Кількість переглядів: 138

Фото без описуОчільниця Ржищівської громади Крістіна ЧОРНЕНЬКА та керівник КНП «Ржищівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Яна ТИХОМИРОВА відвідали з робочим візитом Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова. У ході візиту було підписано меморандум про співпрацю між Ржищівським ПМСД та інститутом.

«Це пілотний проєкт, який маю надію, переросте у глобальний та потужний. Ідея наступна: пацієнт з кардіопатологією звертається в місцевий ПМСД. Лікарі в громаді, що попередньо пройшли навчання в інституті, вже на місцях зможуть оцінити стан такого хворого на основі базової діагностики й направити його до певного лікаря в інститут. Це допоможе скоротити час у наданні якісної допомоги пацієнтам. У нас вже був досвід такої співпраці й він виявився надзвичайно ефективним», - розповів нам Костянтин ОСАДЧИЙ, засновник Національного проєкту «Громадський центр здоров’я» який ініціює проєкт з громадами Обухівського району.

Також у планах проєкту, виїзні приймання кардіологічних бригад від інституту в громадах.

«У нас вже був подібний досвід, ми співпрацювали з Обласним шкірно-венерологічним диспансером. Ми формували певну базу пацієнтів, які були в групі ризику після первинних обстежень. Далі до нас виїжджали з певним обладнанням для діагностики фахівці. І цей досвід виявився досить позитивним, бо за декілька виїздів лікарі діагностували захворювання на початкових стадіях і змогли продовжити й зберегти життя мешканцям громади. Що стосується кардіальної патології, її дуже багато. Я особисто докладала зусилля, щоб налагодити співпрацю з обласним кардіоцентром, проте нині це за певних причин неможливо. У нас є декілька лікарів ультразвукової діагностики, які б змогли після навчання в інституті Амосова робити первинну діагностику. На мою думку, ми можемо це спробувати впровадити», - зазначила Яна ТИХОМИРОВА, директор КНП «Ржищівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Ржищівської міської ради.

«Якісна та доступна діагностика захворювань дозволяє врятувати життя. Це сьогодні надважливе завдання над яким ми працюємо. Звичайно, проєкт новий та потребує часу для вдосконалення алгоритмів. Я вдячна нашим партнерам за підтримку і плідну співпрацю в цьому напрямі», - підсумувала результати робочого візиту очільниця Ржищівської громади Крістіна Чорненька.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора