A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

НОВИЙ ПОРЯДОК БРОНЮВАННЯ ВІЙСЬКОВОЗОБОВ’ЯЗАНИХ

Дата: 07.02.2023 14:56
Кількість переглядів: 155

Фото без описуПідприємства, які належать до критично важливих, виконують мобілізаційні завдання або виробляють товари, роботи та послуги для військових, можуть забронювати до 50% своїх військовозобов’язаних працівників на строк до шести місяців. Відповідний новий порядок бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану затверджено Постановою Кабінету Міністрів №76 від 27 січня 2023 року.

Запровадження нового Порядку дозволить виконати два ключових для країни завдання.

 По-перше, забезпечити обороноздатність країни, зберегти та посилити потенціал ЗСУ.

 По-друге, гарантувати стабільну роботу економіки.

 Військовозобов’язані керівники підприємств, установ і організацій та їхні заступники, а також працівники підприємств, установ і організацій паливно-енергетичного комплексу, перелік яких затверджує Міненерго, підлягають бронюванню незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності.

Також до підприємств, установ і організацій паливно-енергетичного комплексу, перелік яких затверджує Міненерго, не застосовуються обмеження щодо кількості військовозобов’язаних.

Рішення покладає на керівників органів держвлади та місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій відповідальність за включення військовозобов’язаних працівників до списків, а також за відповідність облікових даних військовозобов’язаних, зазначених у списку, їх військово-обліковим документам. Невірно подані дані, відображені у відповідному рішенні Мінекономіки щодо бронювання можуть стати підставою для відмови у зарахуванні такого військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік.

Відстрочки, які були надані військовозобов’язаним до набрання чинності ухваленою Постановою, є чинними протягом строку, на який вони надані.

Докладніше за посиланням: https://cutt.ly/m98P6g9

Інфо: Київський обласний ТЦК та СП

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора