A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ЗАХОДИ В РЖИЩІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

Дата: 16.02.2023 15:06
Кількість переглядів: 120

Фото без описуЩорічно 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Офіційно, ця дата була встановлена в Україні у 2004 році указом Президента України на заміну комуністичному радянському Дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.

Сьогодні в місті Ржищів відбувся мітинг-реквієм за участі представників міськвиконкому, очільниці громади Крістіни Чорненької, ветеранів, учасників бойових дій, родини воїнів, працівників відділу культури та туризму, соціальних служб.

«Афганська війна – це злочин комуністичного режиму, який забрав життя тисяч українців на чужій землі, за чужі ідеї та інтереси. Кожен, хто достойно пройшов через пекло Афганістану, заслуговує на шану. Пам’ятаємо, сумуємо і робимо висновки, щоб наші діти жили під мирним небом» – звернулася до присутніх Крістіна Чорненька, очільниця Ржищівської громади.

Присутні вшанували пам'ять загиблих та померлих воїнів громади хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку в парку Шевченка.

Отець Тихон, який в минулому теж був учасником бойових дій в Афганістані, провів поминальну службу пам’яті українських воїнів, що загинули в збройних конфліктах на територіях інших держав.

Очільник Ржищівської міської громадської організації ветеранів Афганістану Олександр Максименко разом з ветеранами та їх родичами поклали квіти на могили побратимів.

Після офіційної частини ветерани зустрілися з молодим поколінням громади в місцевому Будинку культури, щоб провести певні паралелі між війною в Афганістані та Україні нині. Чим схожі ці війни? Що в них спільного, та які уроки війни ми не вивчили.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора