A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

19 ЛЮТОГО В УКРАЇНІ ВІДЗНАЧАЮТЬ ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ГЕРБА

Дата: 19.02.2023 19:51
Кількість переглядів: 162

Саме цього дня у 1992 році Верховна Рада затвердила тризуб як Малий герб України, визначаючи його головним елементом великого Державного Герба України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті. Це один із трьох державних символів нарівні з прапором і гімном.

Наш герб, наша святиня, має давню та величну історію, він народжений із споконвічного народного прагнення до волі та незалежності. Національний символ, що уособлює тисячолітній зв’язок поколінь – минувшини, сьогодення та майбутнього.

Як зазначає Інститут національної пам'яті, Тризуб у давнину був знаком княжого роду Рюриковичів – правителів Русі. За часів Української Народної Республіки він був затверджений державним гербом України, що наголошувало на наступності з попередніми періодами історії нашої країни.

У ХХ столітті Тризуб став символом боротьби українців за незалежність. Радянська тоталітарна система таврувала його як «націоналістичний знак», використання Тризуба заборонялося, «винуватців» жорстоко карали.

Російська агресія у Криму розпочалася зі знищення Тризуба як маркера української ідентичності. Під час повномасштабного вторгнення РФ український герб відіграє важливу роль, як символ стійкості, героїзму та прагнення до незалежності, які демонструє весь український народ.

Шануймо наші державні символи, наші обереги, за які помирали кращі сини та доньки української землі!

Слава Україні! Героям Слава!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора