A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ У РЖИЩІСЬКІЙ ГРОМАДІ

Дата: 20.02.2023 19:55
Кількість переглядів: 112

Фото без опису20 лютого Україна вшановує пам'ять Героїв Небесної Сотні – українців, які змінили перебіг історії нашої держави. 9 років тому, під час Революції гідності, в центрі Києва відбулися масові розстріли протестувальників за вказівкою злочинного режиму, колишнього президента України – Януковича. Цьогорічна кампанія вшанування проходить під гаслом «Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни».

 На знак скорботи за загиблими, у Ржищеві відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятника Героїв Небесної Сотні, участь у якій взяли Крістіна ЧОРНЕНЬКА, голова Ржищівської громади, Юрій ТЕРЕЩЕНКО, перший заступник міського голови, місцеві депутати, представники органів виконавчої влади, закладів культури.

 Тяжкі випробування, що випали 9 років тому на нашу долю, почали формувати нас як єдину націю. Цей процес відбувається і зараз. Щодня ми маємо запитувати себе, чи гідні ми героїзму Небесної Сотні? Чи достатньо зробили, щоб не зрадити пам'ять про них? І сьогоднішні події показують, що так. За ці роки до числа наших полеглих Героїв додались ще тисячі імен. Імен тих, хто бореться за вільну і сильну Україну.

Віримо і допомагаємо ЗСУ

Працюємо на Перемогу.

Для довідки:

З 2015 року в Україні на державному рівні вшановують 20 лютого День пам’яті Героїв Небесної Сотні. З 18 по 20 лютого 2014 року відбулися масові розстріли протестувальників під час Революції гідності. 20 лютого загинуло найбільше учасників протестів – 48. Їх, разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими майданівцями і п’ятьма активістами, які загинули навесні 2014 року, з початком російської агресії на Сході України за демократичні цінності та територіальну цілісність нашої держави, назвали Героями Небесної Сотні. 17 лютого 2021-го Верховна Рада України визнала Революцію гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.

За інформацією відділу культури і туризму



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора