Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

У РЖИЩЕВІ ВІДБУВСЯ ПАТРІОТИЧНИЙ ФЕСТИВАЛЬ НА ЯКОМУ ЗІБРАЛИ 9 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ НА ПІДТРИМКУ ЗСУ

Дата: 23.02.2023 08:20
Кількість переглядів: 212

Фото без описуМолодь Ржищівської громади співає, танцює, грає на музичних інструментах, читає вірші, вірить і підтримує ЗСУ. І це все відбувається під звуки повітряних тривог, під шурхіт ракет над будинками, під звуки вибухів, за відсутності світла та зв’язку. Не дивлячись на цю напругу діти займаються у творчих колективах, навчаються й розвиваються. А їх керівники докладають неабияких зусиль, щоб розкрити таланти юних українців в цих умовах.

«Історичні події та зміни творять молоді й розумні люди. І я пишаюся, що у нас в громаді є зараз така молодь, яка долучається до патріотичних та волонтерських заходів й допомагає наближати нашу Перемогу. І я вдячна молоді Ржищівської громади, яка ініціювала проведення творчого патріотичного фестивалю «Співаймо з вірою у перемогу!» на знак вшанування пам’яті наших Героїв», – розповіла Крістіна ЧОРНЕНЬКА, очільниця Ржищівської громади на відкритті фестивалю.

Нагадаємо, фестиваль "Співаймо з вірою у перемогу" проводився на знак вшанування пам’яті захисників нашої Батьківщини – Героїв Майдану, Героїв Небесної Сотні, Героїв АТО та Героїв російсько-української війни. Під час фестивалю, був оголошений благодійний збір на закупівлю флізеліну для маскувальних сіток та парафіну для окопних свічок, які виробляє наш Волонтерський цех для ЗСУ.

«Пишайтеся нашими героями, шануйте їх, вивчайте їх героїчні історії. Але не потрібно із жалем ставитися до воїнів, це робить їх слабкими. Вірте в ЗСУ та Перемогу, та щодня докладайте власні зусилля для цього», – з такими словами звернувся до присутніх в залі Василь МАГАС, український козак, учасник бойових дій російсько-української війни, вчитель історії та географії.

У фестивалі взяли участь 17 творчих колективів з усієї Ржищівської громади. Всі виконавці були відзначені почесним дипломом учасника фестивалю. Лише за дві години часу вдалося зібрати 9090 тисяч гривень. Північний сусід, мабуть, хотів, щоб українці замовкли в страху, але ми співаємо переможні пісні, бо є нащадками нації Героїв.

 Дякуємо всім, хто долучився до участі у фестивалі, організовував, забезпечував звук та світло, плескав в долоні та підтримував наші юні таланти, сьогодні ми всі разом стали на один день ближче до Перемоги.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора