A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ПРИДБАНО НАСОС ТИПУ «ГНОМ» ДЛЯ ВІДКАЧУВАННЯ ПОВЕРХНЕВИХ ВОД

Дата: 08.03.2023 13:35
Кількість переглядів: 157

Фото без описуВиконавчим комітетом Ржищівської міської ради коштом місцевого бюджету придбано насос типу «ГНОМ», який дасть змогу відкачувати поверхневі води в місцях підтоплення. До цього часу такий насос був у наявності на Ржищівській дільниці басейнового управління водних ресурсів середнього Дніпра. Такий насос в організації був лише один, і коли він виходив з ладу, не було запасного обладнання на період його ремонту.

Коли, навіть, тиждень не відкачуються поверхневі води, ситуація з підтопленням суттєво погіршується. Нещодавно, подібний насос був наданий в якості гуманітарної допомоги через Дніпровське басейнове управління, їх стало два і ось зараз ще один придбано за кошти місцевого бюджету і тепер можна розраховувати на стабільну роботу з відкачування поверхневих вод, що має трохи покращити ситуацію з боротьбою з підтопленнями у Ржищеві.

До відома громадян!

Як пояснив перший заступник міського голови Юрій Терещенко: «Процес відкачування поверхневих вод не може повністю розв'язати проблему з підтопленням. На зону підтоплення впливають декілька факторів:

  • перший, це поверхневі води, які утворюються внаслідок танення снігу, дощів і т.п., вони частково відводяться мережею канав, а частково всмоктуються в ґрунт. Придбані насоси дозволять частково розв'язувати цю проблему;
  • другий фактор - підземні води, які в зоні підтоплення мають дуже високий рівень. Цю проблему вирішують вертикальні свердловини, які відкачують воду із зони підтоплення та сама насосна станція, яка відкачує воду з аванкамери (куди збирається і підземна, і поверхнева вода) в р. Дніпро. На жаль, система вертикальних свердловин та насосної станції не в повному обсязі справляється з вказаною проблемою та потребує реконструкції й влаштування додаткових свердловин;
  • третій фактор підтоплення - рівень Дніпра який регулюється гідроспорудами по Дніпру і тут вплинути взагалі складно. Коли піднімають рівень води в Дніпрі, піднімається і рівень підземних вод в зоні підтоплення - це взаємозв’язані речі».

Фото без описуРжищівська міська влада намагається розв'язувати дане питання: відправлені листи в усі компетентні органи, проведено ряд зустрічей з працівниками Басейнового управління водних ресурсів середнього Дніпра, пройшли зустрічі з проєктними організаціями, з представниками облдержадміністрації та обласної ради.

Головна проблема наявність фінансування, яке сьогодні в державі вкрай обмежене. За кошти місцевого бюджету виконати такі роботи не реально, тому продовжуємо разом з жителями вулиць, де відбувається підтоплення, звертатися у всі органи влади та сподіваємось на підтримку області та держави у виділенні фінансування та в реалізації проєкту з реконструкції дренажної системи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора