A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

86 ЖИТЕЛІВ РЖИЩІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ОТРИМАЛИ БЕЗОПЛАТНІ КОНСУЛЬТАЦІЇ КАРДІОЛОГІВ З ІНСТИТУТУ ІМЕНІ М.М. АМОСОВА

Дата: 15.03.2023 18:36
Кількість переглядів: 156

Сьогодні вперше в Ржищівському центрі ПМСД четверо фахових лікарів-кардіологів з Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова провели консультації для жителів нашої громади. Лікарі оглянули 28 дітей, 20 жителів села Стайки, 10 жителів села Пії, 38 жителів Ржищева та інших сіл.

Спеціалісти провели 56 ехокардіографій за попереднім призначенням лікаря-кардіолога. Призначено 35 коронарографій хворим з ішемічною хворобою серця, виявлено 5 вад серця та 1 ділятаційна кардіоміопатія.

Кожній групі людей був призначений час для відвідування, в першу чергу, лікарі оглянули дітей, потім приїхали пацієнти з віддалених сіл, а далі на огляд прийшли ржищівчани.

«Це чудово, що жителі Ржищівської громади не витрачали зайвий час на дорогу в столицю, щоб потрапити на базову консультацію до кардіолога в інституті ім. М. М. Амосова. Всі охочі, що попередньо отримали направлення від свого сімейного лікаря на візит до кардіологів з інституту, сьогодні отримали безоплатні консультаційні висновки фахівців та рекомендації для подальших дообстежень в інституті. Тепер питання за пацієнтами, як вони будуть дослухатися до цих порад і виконувати їх», - розповіла Яна ТИХОМИРОВА, директор КНП «Ржищівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Ржищівської міської ради.

«Всі консультації були обґрунтовані, пацієнти були якісно підібрані сімейними лікарями. Добре, що нам вдалося привести портативний апарат для проведення ехокардіографії. На місці люди отримали якісні консультації лікарів-кардіологів і подальший алгоритм дій. Ми і надалі такі консультації будемо продовжувати для жителів Ржищівської громади. Дякуємо команді Крістіни Чорненької за співпрацю», - пояснив Костянтин ОСАДЧИЙ, засновник Національного проєкту «Громадський центр здоров’я».

Нагадаємо, цей візит лікарів-кардіологів відбувся вперше, ці консультації проводяться в рамках підписаного Меморандуму про співпрацю між Ржищівським Центром ПМСД та Національним інститутом серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова у січні цього року.

Висловлюємо щиру подяку лікарям та всім, хто долучився до організації і проведення цих консультацій.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора