A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ВІДПОВІДІ НА АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ: ЩОДО РОБОТИ МІСЬКОГО УКРИТТЯ

Дата: 04.04.2023 10:24
Кількість переглядів: 161

Фото без описуМіське укриття, яке розміщене в підвальному приміщенні міського будинку культури за адресою: м.Ржищів, вулиця Ярмаркова, 24а, працює цілодобово та готове до прийняття громадян в разі оголошення сигналу «Повітряна тривога».

В будівлі закладу здійснюється цілодобове чергування. На центральному вході до будівлі міського будинку культури та на вході до сховища розміщена інформація для громадян про відповідальну особу, також вказаний контактний номер телефону, щоб, у разі потреби, можна було оперативно зв’язатись із черговим та відкрити приміщення укриття. Окрім того, на центральному вході розміщена кнопка виклику чергового.

В ніч на 22.03.2023 року черговий був на своєму робочому місці. На зазначений на вхідних дверях номер телефону дзвінки від жителів громади не надходили, виклик чергового за допомогою кнопки не здійснювався. О 03:06 на вищезазначений номер телефону надійшов дзвінок директора будинку культури, який повідомив черговому про те, що по місту чути вибухи, наголосивши про необхідність діяти згідно інструкції та підготувати укриття для розміщення громадян. Черговий оперативно відреагував на дзвінок директора та відчинив двері до укриття, що підтверджує те, що він знаходився на своєму робочому місці. О 04:20 до укриття почали доставляти перших постраждалих.

Враховуючи, що були випадки мародерства та пошкодження майна в місцевому укритті, двері до укриття є зачиненими та оперативно (протягом 2-х хвилин) відчиняються черговим, який цілодобово знаходиться в даній будівлі, в разі надходження дзвінка від громадян на черговий номер телефону чи виклику його за допомогою кнопки.

Додатково повідомляємо, що у виконавчому комітеті Ржищівськї міські ради Київської області, будівля якого розміщена поруч з міським будинком культури, також є цілодобова гаряча лінія та здійснюєтся цілодобове чергування. В ніч на 22.03.2023 року, коли відбулася надзвичайна подія в нашому місті, дзвінки від громадян з даного приводу на гарячу лінію не надходили.

Окремі громадяни у своїх дописах намагаються маніпулювати думкою та пов’язувати укриття, де відбулася надзвичайна ситуація (в закладі) та міське укриття. На що повідомляємо, що це зовсім різні два об’єкти, які знаходяться на відстані більше 2 км.

Враховуючи вищезазначені обставини, міським головою проведено бесіду з начальником відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної та мобілізаційної роботи, надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконавчого комітету Ржищівської міської ради Київської області та персоналом міського будинку культури, наголосивши про необхідність неухильного дотримання посадових інструкцій та попередивши про відповідальність за невиконання або неналежне виконання своїх посадових обов’язків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора