Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ПРО ЗАВЕРШЕННЯ ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ

Дата: 13.04.2023 09:03
Кількість переглядів: 101

Фото без описуУ Ржищівській міській територіальній громаді повністю закінчено опалювальний сезон. 14 квітня останніми його завершать дошкільні навчальні заклади громади. Ще 1 квітня було припинено подачу тепла до всіх адмінбудівель, закладів культури, освіти та медицини.

Цьогорічний опалювальний сезон був особливим, тому щира подяка всім, хто забезпечив його підготовку та успішне проходження: старостам, керівникам закладів, завгоспам, нашим партнерам – підрядним організаціям, опалювачам, слюсарям, електрикам, робітникам та всім, хто долучився до спільної роботи. Дякуємо, що наші приміщення були теплими!

Підготовка була дуже непростою. У зв’язку з військовою агресією росії, ми працювали в надзвичайних умовах. У декого з наших партнерів була знищена чи пошкоджена техніка, якою перевозили дрова. Окрім того, збільшилась вартість дров, було втрачено кілька раніше налагоджених зв’язків з постачання дров, запчастин та інших необхідних матеріалів. Додались проблеми і з перебоями у постачанні електроенергії. Вже готові котельні просто не могли надавати тепло через постійні тривалі відключення. Деяких незручностей додавала і введена комендантська година.

Але ми гідно пройшли цей опалювальний сезон. Найбільших проблем ми очікували з поставками газу чи взагалі з повною його відсутністю, тож готувались до цього. У тих закладах, де це було можливо, закупили електроконвектори, замінено електромережу в будівлях і т.д.

Але найбільшою проблемою стали перебої з електроенергією. Та нам теж до цього вдалось вчасно підготуватись. Зокрема, придбали генератори для котелень. Траплялося, що пізно вночі їх доводилось запускати, щоб не була пошкоджена система опалення. Зробили запас пального для генераторів, завчасно вирішили питання з оформленням дозволів на пуск газу і т.д.

Також підготували «пункти обігріву» з альтернативними джерелами опалення, забезпечених речами першої необхідності, де були передбачені мінімальні комфортні умови для перебування сотень людей у випадку відсутності тепла у домівках.

Найбільша подяка Збройними Силам України, які продовжують захищати наш спільний дім від ворога, завдяки чому ми можемо і далі жити та працювати, спільно наближаючи Перемогу.

Зараз ми починаємо підготовку до нового опалювального сезону 2023-2024 р.р. Виклики минулої зими багато чому нас навчили та дали безцінний досвід. Тож тепер можемо впевнено сказати, що, працюючи так само дружно і злагоджено, ми обов’язково впораємося з усіма ймовірними викликами!

З повагою,

Крістіна ЧОРНЕНЬКА

Ржищівський міський голова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора