Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ВІДЗНАЧЕННЯ ВЕЛИКОДНІХ СВЯТ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Дата: 13.04.2023 11:59
Кількість переглядів: 99

Наближається одне з найважливіших свят для християн — Воскресіння Христове. В Україні це релігійне свято є офіційним вихідним днем і, за законом, наступний понеділок теж. Проте війна внесла свої корективи у звичний ритм життя нашої країни: додаткового вихідного дня на Великдень 2023 в понеділок не буде.

Другий рік поспіль нам доводиться відзначати це свято в умовах повномасштабного російського вторгнення, в умовах воєнного стану. Тож закликаю жителів громади надати перевагу трансляціям богослужінь онлайн і пам’ятати про комендантську годину, що діє із 00:00 до 05:00.

Релігійним громадам Ржищівської МТГ запропоновано організувати проведення святкових пасхальних богослужінь, враховуючи цю обставину. В зв’язку із цим Пасхальні богослужіння будуть проводитися за новим розкладом.

Нацполіція України готова до здійснення посилених заходів забезпечення правопорядку поблизу храмів, на вулицях та автошляхах під час відзначення релігійного свята. Водночас слід пам’ятати, що в умовах воєнного стану діють певні обмеження.

Напередодні Великодніх свят звертаюся до усіх жителів громади з проханням відповідально і безпечно в цьому році відзначити релігійне свято. В державі триває війна, триває героїчна оборона країни і ми пам’ятаємо, що ворог дуже підступний і жорстокий. Тому дотримуємося вимог комендантської години, не допускаємо масових скупчень людей у приміщеннях храмів, не втрачаємо пильності під час проведення релігійних обрядів та не ігноруємо сигнали «Повітряна тривога!» навіть під час богослужінь.

Бажаю всім Світлого й прекрасного, а головне — безпечного Великодня!

Будь ласка, залишайтеся свідомими і бережіть себе!

 

З повагою -

Крістіна ЧОРНЕНЬКА, Ржищівський міський голова

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора