A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ПОМИНАЛЬНІ ДНІ В УКРАЇНІ: ЧОМУ НЕ ВАРТО НЕСТИ НА КЛАДОВИЩА ШТУЧНІ КВІТИ І ЧИМ ЇХ ЗАМІНИТИ

Дата: 18.04.2023 08:21
Кількість переглядів: 158

Фото без описуПід час підготовки до поминальних днів могили рідних та близьких прийнято прибирати та прикрашати вінками та квітами. Завжди мали популярність штучні квіти, виготовлені з пластику. Однак, такі “прикраси” є шкідливими як для природи так і для людей. Штучні квіти, потрапляючи на сміттєзвалища, розкладатимуться протягом тривалого періоду часу. Крім того, хімічні речовини, які виділяються при розкладанні пластику потрапляють у підземні води. В наших реаліях, їх просто палять, або вивозять на сміттєвий полігон. В обох випадках — це небезпека як для людей так і для довкілля.

Очевидно, що є альтернативні варіанти, які можна використовувати, щоб повністю відмовитись від штучної ритуальної атрибутики (паперові квіти, живі квіти, сухоцвіти тощо).

КП "Ржищівська служба благоустрою та ритуальних послуг" закликає мешканців Ржищівської громади не купувати штучні квіти, а замінити їх живими. Доречніше буде придбати саме такі квіти для висадки на кладовищах, адже цвісти вони будуть довго, та і виглядають набагато естетичніше, ніж пластикові.

Берегти навколишнє середовище - обов'язок кожного з нас.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора