Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ПАМ'ЯТНІ ЗАХОДИ ДО ДНЯ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

Дата: 27.04.2023 08:25
Кількість переглядів: 233

Фото без опису37-ті роковини: сьогодні у День пам’яті про аварію на Чорнобильській АЕС біля пам’ятника Героям Чорнобиля, у парку Т.Г. Шевченка міста Ржищева відбувся мітинг-реквієм. Вшанувати подвиг людей, які боролися з «мирним атомом», зібрались представники міської влади, громади, місцеві чорнобиляни, громадяни, які постраждали внаслідок катастрофи. Долучилися до пам'ятних заходів та поклали квіти викладачі та студенти Ржищівського педагогічного фахового коледжу та РІПТУ.

З присутніми поділилася своїми щемними спогадами переселенка з міста Прип’ять Тетяна Михайлівна Рудник (Деща). Вже 36 років вона проживає у місті Ржищів. І саме та організація, в якій працювала Тетяна Михайлівна - «ПМК-4» м. Прип’ять, побудувала в нашому місті Чорнобильське селище. Це понад 100 будинків, нині на цій вулиці виросли вже три покоління.

«Наш керівник «ПМК-4» Кошеленко Володимир після аварії поїхав в ТРЕСТ «Поліссястрой», де нам повідомили, що у Ржищеві немає будівельних організацій. І нам запропонували переїхати у Ржищів. Всім одразу сподобалося це місто, бо тут теж є річка і ліси. І наша організація почала будувати тут будинки для переселенців з Прип’яті, пізніше сюди приїхали переселенці й з Полісся», - згадує пані Тетяна Михайлівна.

Цього дня працівники культури села Балико-Щучинка провели для учнів Балико-Щучинської ЗОШ l-ll ступенів годину пам'яті «Терновий вінець Чорнобиля».

У фотоархіві Ржищівський музей образотворчого мистецтва ім.Івана-Валентина Задорожного зберігаються світлини, які зафіксували процес будівництва Чорнобильського масиву у місті Ржищів. Тетяна Рудник з цікавістю розгладала фотоархів та впізнала чимало своїх земляків, а також будинок, в якому проживає і нині з родиною у місті Ржищів. Всі архівні світлини публікуються вперше.

Джерело: Відділ культури і туризму Ржищівської громади



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора