Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

У РЖИЩЕВІ ВІДБУВСЯ МІТИНГ-РЕКВІЄМ ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ І ПРИМИРЕННЯ

Дата: 10.05.2023 15:07
Кількість переглядів: 144

Щороку 8 травня відзначається День пам’яті та примирення для шанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років. Пам’ятні заходи до цього дня відбулися, напередодні, в селах Ржищівської громади, а сьогодні в парку імені Тараса Шевченка відбувся мітинг-реквієм та відкриття Меморіалу слави та пам’яті «УКРАЇНА НЕСКОРЕНА», який розповідає про цивільних жертв та військові втрати Ржищівської громади у війні росії проти українського народу.

 Нині російська влада фактично зруйнувала систему міжнародних відносин, встановлену після Другої світової війни. Збройною агресією проти України вона розв’язала першу в XXI столітті континентальну війну в Європі, підірвавши систему колективної світової безпеки..

 Сьогодні, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Однак тепер це – путінська Росія, яка говорить про «вирішальний внесок у перемогу над нацизмом росіян». Сьогодні саме РФ, увібравши в себе всі злочинні практики нацизму й комунізму, зазіхає на нашу територіальну цілісність і зруйнувала мир у Європі.

 Наша боротьба триває щоденно від 2014 року, і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця.

 Саме тому зусиллями жителів Ржищівської громади був створений Меморіал пам’яті та слави для увічнення пам’яті героїв, цивільних, волонтерів, активістів, що віддали своє життя захищаючи незалежність та суверенітет нашої країни в часи російсько-української війни, яку розпочав російський агресор в лютому 2014 року.

 Меморіал експонується на площі поблизу будинку культури міста Ржищів.

 Висловлюємо щиру подяку нашим благодійникам Славетна Україна за сприяння у підготовці та реалізації цього важливого проєкту. Також, гості разом з очільнецею громади та старостами сіл, поклали квіти до Меморіалу Букринський Плацдарм, де під час оборони Києва у Другу світову війну загинуло, близько 250 тисяч військових.

 Також дякуємо за участь та чудове виконання Гімну України, ансамблю Стрітівський коледж кобзарського мистецтва, під керівництвом Віктора Дмитренка та хору Стрітівського педагогічного фахового коледжу кобзарського мистецтва за композицію А капела «Чуєш, брате мій», під орудою Маркіяна Свята.

Інфо. Відділ культури і туризму Ржищівської громади



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора