Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ЗВЕРНЕННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ З НАГОДИ ДНЯ ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ДІТЕЙ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ ВНАСЛІДОК ЗБРОЙНОЇ АГРЕСІЇ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ

Дата: 04.06.2023 08:52
Кількість переглядів: 99

4 червня у світі відзначають Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії та День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

На жаль, війна забирає життя не лише у дорослих, а й у дітей. З 2021 року в Україні на державному рівні вшановується пам’ять дітей України, які загинули внаслідок російського вторгнення.

За 9 років страшна війна покалічила долі десятків тисяч українських дітей: багато з них зникло безвісти, залишилися без батьків, отримали поранення і травми, а сотні дітей було вбито. І ця кількість з кожним днем зростає і шокує. Російські окупанти порушили усі можливі права дітей на життя, недоторканність, захист гідності...

Людська свідомість не сприймає великі числа. За цими числами стоїть біль… Зруйновані цілі родини… Маленькі особистості, які навіть не встигли побачити, що таке життя.

Українські діти гинуть навіть там, де не ведуться активні бойові дії. Так сталося з Романом ТАРАНОМ, учнем ДНЗ «Ржищівський професійний ліцей», який загинув 22 березня цього року під час атаки нашого міста іранськими «шахедами". Роман, як і сотні інших дітей, став жертвою цинічної жорстокості російських окупантів, які направляють свою зброю на мирні міста і села, житлові будинки та гуртожитки. Навіть у день, коли весь цивілізований світ відзначав День захисту дітей, в результаті ворожого ракетного обстрілу у столиці – одна дитина загинула.

Нема прощення окупантам! Увесь світ має згуртуватися, щоб допомогти нам зупинити війну, в якій гинуть і страждають діти!

Вічна пам’ять юним українцям, невинно вбитим рашистськими нелюдами, і щирі співчуття родинам, які втратили своїх дітей.

Не забудемо. Не пробачимо. Помстимося.

Вірю, що незабаром кожна дитина, разом з усією Україною, святкуватиме перемогу. Адже діти – це майбутнє вільної України. Вони мають вивчати цей світ і зростати щасливими! Діти мають жити в мирі!

Міський голова Крістіна ЧОРНЕНЬКА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора