Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ЗАХОДИ ДО ДНЯ МІСТА. ЧАСТИНА ІІ

Дата: 07.06.2023 16:11
Кількість переглядів: 101

 Ми живемо в непрості часи, коли страшні події та новини випереджають одна одну. Руйнується довкола звичний світ і природа, які нас оточують. Знищується ворогами культурна спадщина України, стирається з лиця Землі. Так ми поступово втрачаємо свою українську ідентичність, забуваємо з якої Землі ми сини та доньки. Так діяла радянська влада, стирала пам'ять, підробляла історичні факти та події, знищувала українську культуру. Нині так діють послідовники радянського режиму – російські окупанти на території України.

 Зберегти традиції та культурне надбання й передати їх наступним поколінням, навчити пишатися місцем де народився – це завдання всіх нас. Знати історію свого краю необхідно, щоб ворог не зміг підтасувати історичні факти про походження українського роду й існування української нації.

Нині не час для гучних святкувань, але ми продовжуємо серію просвітницьких, культурних та благодійних заходів до Дня міста про історію та традиції Ржищева.

 Цієї неділі, 11 червня, ми запрошуємо всіх ржищівчан та гостей міста взяти участь в просвітницькій конференції за участі науковців та дослідників Ржищева. Ви дізнаєтеся про унікальні архітектурні, археологічні знахідки та пам’ятки на території міста. Які відомі культурні діячі на весь світ народилися та працювали у Ржищеві, місті яке стало для них колискою натхнення та творчості.

 Буде серія майстер-класів для дітей та дорослих, аніматори для діток. А також благодійний, ювілейний концерт Народного ансамблю танцю «Дивосвіт». За 25 років існування колективу не одне покоління ржищівчан виросло в його атмосфері та пішло у світ. В неділю 150 артистів зберуться на одній сцені, щоб засвідчити свою любов до українського танцю та нашого міста. Артисти дуже хвилюються та чекають на виступ.

Вхід на концерт – благодійний внесок для допомоги постраждалим українцям в Херсонській області.

 Тож запрошуємо всіх, хто цінує місто, в якому народився, виріс та працює, чи приїхав відпочити, долучитися до цікавих і важливих для української ідентичності подій в нашому місті.

Детальний розклад подій в анонсі нижче.

Поруч з місцем проведення є укриття, не хвилюйтеся, приходьте.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора