Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ЯКИЙ КУЛЬТУРНИЙ СПАДОК МАЄ РЖИЩІВ

Дата: 15.06.2023 10:47
Кількість переглядів: 151

Непересічна подія відбулася в місті Ржищів до його 872 річниці від дня заснування – конференція за участі науковців та дослідників «Культурний спадок Ржищева».

Коли Відділ культури та туризму організовував цю конференцію, ми ставили собі за мету ознайомити ржищівчан та поважних гостей міста з унікальною та невідомою архітектурною, культурною, природною, історичною та археологічною спадщиною міста Ржищів. Вважаємо такі заходи в умовах нинішніх подій важливими для популяризації української історії, традицій та самоідентифікації.

Радіємо і щиро дякуємо нашим дорогим спікерам:

  • Івану БИКОВУ, архітектору, реставратору, члену Науково-методичної ради у Міністерстві культури та інформаційної політики України, в.о. Голови організації у Київській обласній організації "УТОПіК".
  • Михайлу ВІДЕЙКУ, українському науковцю, археологу, досліднику Трипільської культури, доктору історичних наук.
  • Сергію СИТНИКУ, краєзнавцю, досліднику історії Обухівського краю, журналісту.

 Ми обрали формат близький до людей. Запросили до перегляду конференції не окрему групу науковців чи освітян, а всіх охочих, щоб якомога більше ржищівчан почали цінувати ту культурну спадщину, що залишилася в місті та почали пишатися місцем, де народилися.

 І ми не помилилися. Запрошені гості розповіли про свої унікальні краєзнавчі, археологічні та архітектурні дослідження. Презентували цікаві факти та артефакти. Впевнені, кожен слухач конференції дізнався щось нове та цікаве про наше місто та його історичних постатей. Такі наукові дослідження є одною з основних умов для розвитку туризму в регіонах.

 Тому ми щиро вдячні науковцям і дослідникам за їх роботу. Сподіваємося, що наша плідна співпраця і надалі буде продовжуватися та призведе до приємних результатів у нашому Ржищеві та Ржищівській громаді.

Дякуємо за світлини авторам:

Марині Ліпатовій та Дмитру Коломійцю

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора