Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Пенсійний фонд України інформує

Дата: 26.06.2023 10:04
Кількість переглядів: 156

Способи сплати страхових внесків через вебпортал

Фото без описуЗайти в особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України можна за допомогою системи Bank ID (скориставшись банківською карткою, як ключем).

У такому режимі є можливість ознайомитися з формою заповнення Договору на добровільну участь та зі змістом цього документа.

Договір можна підписати шляхом накладання на нього КЕП.

У подальшому сплачувати добровільний пенсійний внесок за цим договором можна, ідентифікувавшись на вебпорталі Фонду за допомогою банківської картки.

 

Право на оплату лікарняного в розмірі 100%.

Фото без описуВідповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” допомога по тимчасовій непрацездатності виплачується застрахованим особам у розмірі 100 відсотків середньої заробітної плати (доходу) у разі наявності у них понад вісім років страхового стажу.

Крім того, допомога по тимчасовій непрацездатності у розмірі 100% середньої зарплати незалежно від тривалості набутого страхового стажу виплачується:

- громадянам, віднесеним до 1-3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;

- одному з батьків або особі, яка їх замінює, що доглядають хвору дитину віком до 14 років, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи;

- ветеранам війни, постраждалим учасникам Революції Гідності та членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни;

- членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України;

- особам, віднесеним до жертв нацистських переслідувань;

- донорам, які мають право на пільгу;

- реабілітованим особам, жертвам репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років, яких було піддано репресіям у формі (формах) позбавлення волі (ув’язнення) або обмеження волі чи примусового безпідставного поміщення здорової людини до психіатричного закладу за рішенням позасудового або іншого репресивного органу.

 

 

Коли розмір житлової субсидії становить 0,00?

Фото без описуЖитлова субсидія — це адресна допомога, що надається членам домогосподарства на відшкодування витрат з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Житлова субсидія призначається за наявності різниці між розміром сплачених сум за житлово-комунальні послуги та розміром обов’язкового платежу.

Обов’язковий платіж для кожної сім’ї визначається індивідуально і залежить від розміру сукупного доходу членів домогосподарства. Обчислюють його в розрахунку на одну людину.

Якщо за результатами проведеного розрахунку розмір (різниця) має нульове або від’ємне значення, субсидія складає 0,00 грн. Це означає, що розміри сплачених сум за житлово-комунальні послуги не перевищують розмір обов’язкового платежу.

 

Як зменшений заробіток може позначитися на майбутній пенсії?

Фото без описуВідповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” для обчислення пенсії враховується заробітна плата за всі періоди страхового стажу людини починаючи з липня 2000 року.

За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами для обчислення пенсії також може враховуватися заробітна плата за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року.

Заробітна плата людини за кожен місяць із зазначеного періоду враховується для обчислення пенсії через індивідуальний коефіцієнт зарплати, який визначається шляхом співставлення заробітної плати людини із середньою зарплатою по Україні у цьому місяці.

Законом передбачено можливість виключати із періоду, за який враховується зарплата для обчислення пенсії, місяці із невигідним заробітком (низькими коефіцієнтами).

 

Інформацію про житлову субсидію можна переглянути в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Фото без описуПенсійним фондом  України реалізовано можливість перегляду повідомлень про результати прийнятих рішень щодо призначення / непризначення / відмову у призначенні житлових субсидій.

Повідомлення розміщено в особистому кабінеті заявника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України . 

Для того щоб ознайомитись з  інформацією про призначену житлову субсидію, необхідно зробити кілька кроків. 

Крок 1. Зайдіть на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України www.portal.pfu.gov.ua

Крок 2. Авторизуйтесь за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) або Дія.Підпису, або ID.GOV.UA. Увійдіть в особистий кабінет.

Крок 3. У меню зліва оберіть рубрику “Мої повідомлення“.

Крок 4. У вікні, яке з’явиться на екрані, перейдіть у “Індивідуальні повідомлення“ та ознайомтесь з текстом повідомлення про прийняте рішення щодо житлової субсидії.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора