Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ЗАХОДИ ДО 27-Ї РІЧНИЦІ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ

Дата: 29.06.2023 08:52
Кількість переглядів: 174

Фото без описуУрочисті заходи до Дня Конституції України відбулися у Ржищеві, центрі Ржищівської громади. Нагадаємо, 27 років тому в цей день 315 депутатів Верховної Ради проголосували за ухвалення Конституції незалежної України. Український народ сьогодні відстоює свій демократичний вибір зі зброєю в руках проти московської агресії. А Конституція України є моральним орієнтиром у цій війні.

Присутні на урочистій церемонії вшанували державні символи країни, які зазначені в Конституції. Хвилиною мовчання віддали шану полеглим українським бійцям та загиблим цивільним українцям, поклали квіти до меморіалу Небесної сотні та до пам’ятника Тараса Шевченка.

 З вітальною промовою перед гостями виступив Юрій ТЕРЕЩЕНКО, перший заступник міського голови Ржищівської міської ради, депутат Обухівської районної ради. Також, з нагоди Дня Конституції, Юрій Григорович вручив відзнаки Київської обласної ради.

Почесною грамотою та нагрудним знаком відзначено:

  • Олексія ТЕРЕЩЕНКА, старосту Стайківського старостинського округу Ржищівської міської ради, за вагомий особистий внесок у розвиток і зміцнення місцевого самоврядування, значні особисті здобутки, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм активну громадську позицію та з нагоди 27 річниці Конституції України.

Київська обласна рада також висловила Подяку директору Великопріцьківського сільського будинку культури - Асії ВДОВЕНКО.

 З початком повномасштабного вторгнення ці громадські діячі активно займаються волонтерством у Ржищівській громаді, допомагають ЗСУ, переселенцям та надають допомогу всім, хто її потребує.

Про права та обов'язки молоді, які прописані в Конституції, нагадала присутнім Лоліта РЯБОКОНЬ, голова Ржищівської молодіжної ради.

Захід проводили:

  • Олена ПАСЕКА, начальник Відділу культури та туризму;
  • Учасники Народного ансамблю танцю «ДИВОСВІТ»;
  • Анна ШЕВЧЕНКО, виконала оптимістичну композицію «Добрий ранок, Україно!»;

Дякуємо ЗСУ

Разом до Перемоги!

За інформацією Відділ культури і туризму Ржищівської громади



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора