Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Запобігти стресовим ситуаціям у сімʼях військових та допомогти їм у комунікації із ЗСУ: у Міноборони презентовано соцпроєкт «Родинам захисників»

Дата: 10.08.2023 16:38
Кількість переглядів: 165

Фото без описуСоціальний проект «Родинам захисників» покликаний розʼяснити, як запобігти стресовим ситуаціям у родинах захисників і захисниць та поінформувати членів сімей військових про канали комунікації із ЗСУ.
«Ідея виникнення з’явилася під час нашого активного спілкування з родинами військовослужбовців, які наразі перебувають у зоні активних бойових дій. Найчастіше у сімей мобілізованих виникають питання, наприклад, через відсутність звʼязку із захисником протягом кількох днів, брак комунікації з командуванням частини, недостатність поінформованості про те, куди звертатися за підтримкою. Тому ми обʼєднали зусилля Міноборони, Генштабу, інститутів громадянського суспільства та розробили прості рекомендації з відповідями на найчастіші запитання. Проект візуалізовано у достатньо інформативний буклет та відповідні три відеоролики соціальної реклами, які покликані допомогти сімʼям військових», - зазначила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр.

Зокрема, під час заходу було широко представлено буклет, у якому власноруч можна заповнити необхідні дані про родича, а також завжди мати при собі перелік основних контактів, за якими слід звертатися з різних ситуацій, що можуть виникнути.

«Ми сподіваємося, що в такий спосіб покращимо й спростимо, зробимо комфортнішим і спокійнішим очікування на близьких та рідних вдома. Вважаю, що у кожного в родині десь на холодильнику ця пам’ятка-довідник обов’язково має бути. А хто звик користуватися мобільним - буклет доступний для завантаження через QR-код», - наголосила Ганна Маляр.

Презентований буклет буде доступний у друкованому вигляді у ТЦК та СП, місцевих ЦНАПах та через QR-код на сайті Міністерства оборони. Крім того, Міноборони розпочало поширення соціальної реклами у вигляді відеороликів.

Також у Збройних Силах України ведеться активна робота з сім’ями військовослужбовців з метою підготовки до відряджень захисників і захисниць, моральне супроводження воїнів під час участі у бойових діях та процесу повернення додому. Враховується досвід і практика у цій площині держав-членів НАТО.

Проект презентували громадськості заступник Міністра оборони України Ганна Маляр, представник Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ полковник Ярослав Калініченко, директорка ГО «Громадський рух «Жіноча сила України» Наталія Умеренкова на базі Military Media Center. У розробці «Родинам захисників» також взяли участь Служба психосоціальної підтримки сімей військовослужбовців та Світовий Конгрес Українців.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора