A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ПІДТРИМКА ТА РОЗВИТОК АГРОТУРИЗМУ НА КИЇВЩИНІ ПІД ЧАС ВІЙНИ – БРИФІНГ КОВА

Дата: 11.08.2023 14:04
Кількість переглядів: 90

Фото без описуНаразі в Київській області створені 50 туристичних маршрутів. Але індустрія туризму продовжує розвиватися і в період війни, тому фахівці працюють над розробленням нових видів та напрямків для подорожей. Про це розповіла під час брифінгу директорка Департаменту культури та туризму Київської ОВА Анна Куценко.

«Київщина відновлюється після шкоди, завданої повномасштабним вторгненням рф. Сьогодні важливо знайти інвесторів, щоб люди могли відкривати післявоєнну Україну і робили це комфортно та безпечно. Тому всі маршрути і локації мають функціонувати з урахуванням заходів безпеки та заборон, пов’язаних із воєнним станом», – зазначила Анна Куценко.

Позиції внутрішнього туризму значно посилилися під час світової пандемії. Набрали більшої актуальності агротуризм та його різновиди. В умовах війни подорожі Україною набули нового значення. На Київщині почав активно розвиватися сільський туризм завдяки сприятливому клімату, родючим землям та розмаїттю заміських об’єктів відпочинку.

За ініціативи Київської обласної військової адміністрації була створена мережа туристичних маршрутів області в рамках реалізації еногастрономічного проєкту «Дороги вина та смаку України». Її основні об’єкти – це гастрономічні локації, а саме: ресторани, виробники місцевої продукції, відкриті для відвідування, гастротуристичні комплекси тощо.

Створена проєктом система покликана вирішувати найважливіше питання: зберегти й розвинути історичну, культурну, гастрономічну спадщину, зацікавити гостей відвідати Київщину, а також сприяти підтримці економіки. Саме такий досвід розбудови еногастрономічного туризму втілюється в області.

«Активісти еногастрономічного проєкту «Дороги вина та смаку України», об’єднавшись із рестораторами Києва та партнерами-волонтерами, з першого дня війни безкоштовно доставляли власну продукцію для оперативних потреб ЗСУ, лікарень, людей, які постраждали від війни», – додала Анна Куценко. 

Нагадуємо також, що працює портал «Мандруй Київщиною». Він є зручним та ефективним інструментом промоції для туристичних локацій дороговказом для туристів, а також сприяє залученню партнерів та інвесторів. На порталі зібрана інформація як про традиційні туристичні маршрути області, так і нові місця, які стали трагічно відомими під час російської окупації Київщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора