Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ПІШЛА ІЗ ЖИТТЯ СПРАВЖНЯ ПАТРІОТКА ТА ЗАХИСНИЦЯ УКРАЇНИ ОЛЕНА ДУДЧЕНКО

Дата: 11.08.2023 14:12
Кількість переглядів: 145

Фото без описуТрагічна звістка надійшла сьогодні до Ржищівської громади - пішла із життя справжня патріотка та захисниця України, ржищівчанка Олена ДУДЧЕНКО.

ДУДЧЕНКО Олена Олександрівна, народилася 08 квітня 1976 р. у Ржищеві, у вчительській родині, тож і своє життя присвятила цій благородній справі. Маючи гарні організаторські здібності, будучи безмежно закоханою у свою професію, вона швидко здобувала прихильність у своїх учнів та користувалася заслуженим авторитетом серед колег.

Але коли у 2014 році українці вийшли на Майдан відстоювати своє право на європейське майбутнє, Олена Олександрівна не змогла залишитися осторонь – такою вже була її вдача. З 2014 року - учасниця революції Гідності, цього ж року вступила до лав Правого Сектору, очолила партійний осередок у Ржищеві. Активно займалася волонтерською діяльністю.

З початком повномасштабного вторгнення росії на нашу землю, з 26 лютого 2022 року разом зі своїм чоловіком, своїми побратимами та посестрами захищала Київ зі зброєю в руках. За короткий термін оволоділа навиками військової тактики та медичної допомоги.

1 березня 2022 року пішла на війну добровольцем, але продовжувала навчати учнів Балико-Щучинської філії ОЗО «Ржищівська гімназія «Гармонія», де працювала, у формі онлайн до 01 червня 2022 року. З березня 2022 року брала безпосередню участь у виконанні завдань по захисту суверенітету та територіальної цілісності України у в/ч А 4123, самовіддано та мужньо – інакше не вміла.

На жаль, тендітний жіночий організм дав збій… Лікарі, рідні, друзі та побратими відчайдушно боролася за життя Олени. Але сьогодні її серце зупинилося …Осиротіла родина, адже Олена Олександрівна була доброю і уважною донькою та сестрою, люблячою дружиною, турботливою матусею для своїх двох донечок.

Від імені міського голови Крістіни Чорненької, виконавчого комітету Ржищівської міської ради, усієї Ржищівської громади висловлюємо співчуття рідним та близьким Захисниці! Олена Олександрівна назавжди залишиться для нас прикладом високого патріотизму та відваги, яка боролася заради свободи і незалежності України, за її краще майбутнє, за свою родину та за кожного з нас.

Вічна пам'ять та шана нашій Героїні!

Про дату, час та місце прощання з ДУДЧЕНКО Оленою Олександівною буде повідомлено додатково.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора