A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Дотримуйтесь правил пожежної безпеки в природних екосистемах

Дата: 18.08.2023 13:30
Кількість переглядів: 141

З початку року на Обухівщині станом на 11 серпня 2023 року сталося вже 189 пожеж сухої рослинності. Випалювання опалого листя та сухої трави шкодить не лише довкіллю, але і здоров’ю людини, призводить до значних матеріальних збитків.

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ!

Необхідно бути обережним з вогнем, перебуваючи у лісопаркових  зонах та лісі, адже за умов сухої погоди навіть від кинутого непогашеного недопалка, сірника або залишеного багаття. Іноді діти у пошуках розваг самі розводять вогнища. Батьки нагадуйте дитині, коли та йде на вулицю, про ту небезпеку, яку несе в собі вогонь та наслідки які від нього бувають.

А щоб попередити їх, необхідно пам’ятати, що розводити вогнища дозволяється лише в безвітряну погоду під постійним наглядом і на відстані не менше 15 м. від будівель та споруд.

Перебуваючи в лісопаркових зонах та лісі під час відпочинку, треба вибрати безпечне місце для розведення вогнища та обкопати його. Не слід кидати непогашені недопалки, сірники. Збираючись додому, не забувайте ретельно залити вогонь водою або закидати піском. Також пам’ятайте, що зловживання алкоголем значно притупляє відчуття небезпеки.

Отже, якщо ми будемо уважнішими і обережнішими та завжди виконувати правила пожежної безпеки, то захистимо себе та наші оселі й природу від втрат.      

 

Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Обухівського РУ          ГУ ДСНС України у Київській області старший лейтенант служби цивільного захисту Владислав СЕКРЕТ

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора