A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

У КОВА ПРОВЕЛИ ОПЕРАТИВНУ НАРАДУ ЩОДО ПОСИЛЕННЯ ЗАХОДІВ БОРОТЬБИ З КОРУПЦІЄЮ

Дата: 09.10.2023 11:38
Кількість переглядів: 46

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко днями провів оперативну нараду з керівниками правоохоронних органів області, представниками НАЗК, головами районних військових адміністрацій. Метою заходу є ефективна боротьба на всіх рівнях із корупцією.

«Війна та корупція – головні проблеми, які заважають розвитку країни. З першою проблемою активно та ефективно борються ЗСУ. Вирішення другої – винятково на плечах влади. На кожному правоохоронному органі, кожному голові райдержадміністрації, кожному керівнику громади, кожному державному службовці», – зазначив Руслан Кравченко.

Він повідомив, що найближчими днями для ефективної координації дій на рівні області буде створена робоча група. Також відповідні робочі групи будуть створені на районному рівні за участі представників кожної територіальної громади.

Учасники прозвітували та надали вичерпну інформацію про те, що кожен із них робить у рамках його повноважень для боротьби і протидії корупції. Чітко визначили завдання кожного для мінімізації корупційних схем, ризиків, для підвищення ефективності боротьби з корупцією.

Сьогодні вже зроблені перші важливі кроки в цьому напрямі.

Фото без описуПо-перше, правоохоронні органи Київщини мають провести повну об’єктивну перевірку всіх тендерів та закупівель із відбудови інфраструктури Київщини у співпраці з Державною аудиторською службою, Держказначейством, АМКУ, Рахунковою палатою та Мінекономіки.

По-друге, при КОДА створена Спостережна рада з питань відбудови за участю представників міжнародних інституцій та громадських організацій, незалежних експертів. ЇЇ основне завдання – контроль за всіма етапами відбудови від планування до завершення проєктів.

По-третє, створений та оприлюднений каталог відновлення Київщини за 2022 рік з інформацією за кожним тендером кожного об’єкта, який відбудовується в області за гроші платників податків та всіх інших джерел фінансування.

«З першого дня роботи на посаді голови КОДА чітко заявив: жодних подвійних стандартів та замовчування фактів зловживань! Ця вимога була і залишається стосовно кожного. У питаннях протидії корупції діємо послідовно від самого початку. У нас є всі механізми та інструменти для того, щоб звільнити наше суспільство від корупції. Тому менше розмов, більше справ і конкретних результатів. Боремося за країну без корупції разом!» – наголосив Руслан Кравченко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора