Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Пенсійний фонд України інформує

Дата: 09.10.2023 11:39
Кількість переглядів: 53

Деякі нюанси при обчисленні субсидії

Фото без опису
Якщо подружжя розлучилося, при призначенні житлової субсидії одному з батьків, котрий проживає з дитиною, доходи іншого з батьків дитини не враховуються (пункт 24 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848).

 

 

 

 


Соціальні нормативи, в межах яких надається пільга на оплату послуг із поводження з побутовими відходами.

Фото без описуНормативи на оплату послуг із поводження з побутовими відходами встановлено постановою Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 року № 409 “Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування” (зі змінами).

 

Назва послуги

Соціальні нормативи

Управління змішаними, великогабаритними, ремонтними відходами

0,4167 куб. м на особу на місяць, у тому числі:

·        поводження з твердими відходами – 0,325 куб. м на одну особу на місяць,

·        великогабаритними відходами – 0,0417 куб. м на одну особу на місяць,

·        ремонтними відходами – 0,05 куб. м на одну особу на місяць

 

Важливо!

Якщо розмір норм споживання зазначених послуг, затверджених органами місцевого самоврядування (виходячи з яких нараховуються платежі за послуги) є меншим ніж вказані соціальні нормативи, для розрахунку розміру пільг застосовуються норми споживання, затверджені органами місцевого самоврядування.


Звернення за призначенням пенсії.

Фото без описуЗвернення за призначенням пенсії може здійснюватися в будь-який час після виникнення права на пенсію.

Якщо звернення за пенсією відбувається протягом трьох місяців з дня досягнення особою пенсійного віку, пенсія призначається з дня, що настає за днем досягнення пенсійного віку (стаття 45 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“).

При цьому днем звернення за призначенням пенсії вважається день прийняття органом Пенсійного фонду України відповідної заяви з необхідними документами.

Таким чином, якщо ви подасте заяву до спливу трьох місяців після досягнення 60 років (до 24 грудня), пенсію буде призначено з 25 вересня.


Деякі нюанси при обчисленні субсидії у разі змін у складі домогосподарства.

Фото без описуДля призначення житлової субсидії кількість членів домогосподарства визначається на початок місяця, з якого призначається виплата (пункт 24 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848).

Якщо сім’я вже отримує житлову субсидію, то в такому випадку в разі зняття з реєстрації двох членів домогосподарства в жовтні, розрахунок житлової субсидії в цьому місяці ще здійснюється з урахуванням проживання п’яти членів домогосподарства.

Тобто, щоб з листопада одержувати виплату на трьох членів домогосподарства, до органу Фонду необхідно надати нові заяву і декларацію.

Водночас у разі зміни складу зареєстрованих у житловому приміщенні членів домогосподарства, особа, якій призначено субсидію, має протягом 30 календарних днів повідомити про це орган Пенсійного фонду України, що призначає субсидію (пункт 90 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848).


Допомога по тимчасовій непрацездатності при неповному робочому тижні.

Фото без описуТак, призначається.

Робота на умовах неповного робочого часу не тягне за собою обмежень обсягу трудових прав працівника (стаття 56 Кодексу законів про працю України).

У випадках запровадження на підприємстві неповного робочого дня або неповного робочого тижня допомога по тимчасовій непрацездатності за період тимчасової непрацездатності працівника, календарні дні якої припали на зазначений період, надається йому на загальних підставах за календарні дні тимчасової непрацездатності.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора