A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Державна податкова служба інформує

Дата: 13.10.2023 09:00
Кількість переглядів: 59

Фото без описуГоловне управління ДПС у Київській області повідомляє, що відповідно до п.291.4 ст.291 Податкового кодексу України, до першої групи платників єдиного податку належать фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.

Отже, важливою умовою перебування на 1 групі є відсутність найманих працівників. Відповідно до п.296.10 ст.296 ПКУ, платниками єдиного податку І групи реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій не застосовуються, тож на них з 01 жовтня не розповсюджується відповідальність за відсутність реєстратора розрахункових операцій.

Річний обсяг доходу для платників єдиного податку І групи становить до 1 118 900 грн. (167 Х 6700,0 грн.) – у разі його перевищення доведеться перевестися на іншу групу платників єдиного податку чи іншу систему оподаткування.

ФОП І групи сплачують ЄП та єдиний соціальний внесок. У 2023 році їх розмір складає:

📌єдиний податок (ЄП) становить– 268,40 грн (10% від прожиткового мінімуму) навіть якщо не було доходів протягом місяця;

📌єдиний соціальний внесок (ЄСВ) – 1 474 грн (22% від мінімальної заробітної плати).

❗ЄП можуть не сплачувати підприємці, які ведуть діяльність на тимчасово окупованій території чи в районі активних бойових дій.

❗ЄСВ до кінця воєнного стану і протягом 12 місяців після його скасування ФОПи мають право сплачувати добровільно. Варто пам’ятати, що відсутність щомісячних платежів впливає на наявність страхового стажу та соціальних гарантій від держави.

☎️Контакти гарячих ліній https://kyivobl.tax.gov.ua/kontakti/

👫Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua

🌐Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Телеграм: t.me/tax_gov_ua

📬Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора