A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ДЕРЖАВА ВРЕГУЛЮЄ ПРАВОВУ БАЗУ ПЕРЕДАЧІ ВІДНОВЛЕНОГО ЖИТЛА – РЕЗУЛЬТАТ ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ КОНГРЕСУ МІСЦЕВИХ ТА РЕГІОНАЛЬНИХ ВЛАД ПРИ ПРЕЗИДЕНТОВІ УКРАЇНИ НА КИЇВЩИНІ

Дата: 18.10.2023 11:19
Кількість переглядів: 45

Фото без описуУкраїнці не будуть платити податок за відновлення втраченого, пошкодженого чи зруйнованого внаслідок російської агресії. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час розширеного засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, присвяченого питанням Київщиниповідомили на сайті Конгресу

Під час прямого включення до Президії Конгресу звернувся мешканець села Мархалівка Фастівського району. Його оселя була зруйнована ще на початку війни. Будинок потрапив до обласної програми і наразі повністю відбудований. Втім, без правового врегулювання заселитися він не може, оскільки за чинними нормами має сплатити податок як за фактично нове будівництво.   

Міністр фінансів України Сергій Марченко зазначив, що це питання уже опрацьовували спільно з Київською обласною військовою адміністрацією, однак, в законодавстві про компенсацію про повне відшкодування податку за відновлення повністю зруйнованого житла не йдеться. Народна депутатка Олена Шуляк підкреслила, що необхідно точково вносити зміни або коригувати нормативно-правову базу для вирішення цього питання.

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що проблему усунуть найближчим часом.

«Ми внесемо всі зміни, якщо буде потрібно, до Законів України або ж швидко вирішимо це питання Постановою Уряду. Постараємося зробити це протягом жовтня-листопада цього року. Ці зміни матимуть зворотну дію у часі. Ви не маєте переживати, що ви маєте сплачувати цей податок. Ми безумовно це вирішимо і принцип полягає у тому, що українці не будуть платити податок за відновлення втраченого, пошкодженого чи зруйнованого внаслідок російської агресії майна. Це принципово. Якщо є змога фізична – вʼїжджайте, користуйтеся житлом. Законодавчо ми це врегулюємо», – повідомив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що в черговому розширеному засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням Андрія Єрмака також взяли участь голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, заступник керівника Офісу Президента України, виконавчий секретар Президії Олексій Кулеба, спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, представники центральних органів влади, народні депутати, представники міжнародних організацій, дипломати. Київську область представляли начальник КОВА Руслан Кравченко та його заступники, очільники правоохоронних органів області, очільники районів та територіальних громад регіону. Учасники обговорили проблемні питання, які стосуються процесу відновлення регіону, зокрема комплексної відбудови Ірпеня, Мощуна, Андріївки, Шевченкового, Мархалівки, Кухарів.

Під час розширеного засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, присвяченого відбудові Київської області, також було розглянуте питання розмінування територій. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора