Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Національний портал з імунізації працює в Україні

Дата: 09.11.2023 11:17
Кількість переглядів: 111

Фото без описуУ квітні 2023 року розпочав роботу Національний портал з імунізації vaccine.org.ua (далі – Портал), створений ГС “Коаліція за вакцинацію” в рамках проєкту USAID “Розбудова стійкої системи громадського здоров’я“, який реалізується на підтримку Міністерства охорони здоров’я України та Центру громадського здоров’я МОЗ України.

На Порталі представлені інформація про інфекційні хвороби, а також Календар щеплень та рекомендації щодо вакцинації для різних груп населення. Публікуються національні та регіональні новини вакцинації. Надаються роз’яснення щодо нормативно-правової бази у сфері імунізації. Є бібліотека вакцинації, де зібрані методичні рекомендації та корисні матеріали для медичної
та наукової спільноти, закладів освіти та пересічних громадян.
На Порталі консультують експерти з різних регіонів України, оновлюється перелік пунктів щеплень.

Також на Національному порталі з імунізації функціонує розділ “Навчання, події”, де розміщується інформація про офлайн- та онлайн-курси та заходи з теми імунопрофілактики для медичних працівників та громадськості.
Робота Національного порталу з імунізації vaccine.org.ua сприяє підвищенню охоплення населення профілактичними щепленнями та збільшенню поінформованості людей шляхом поширення публікацій і навчальних матеріалів для громадськості та медичних працівників.

Інформує: Департамент соціального захисту населення КОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора