Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

УРОЧИСТОСТІ ДО ДНЯ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ У РЖИЩІВСЬКІЙ ГРОМАДІ

Дата: 22.11.2023 16:04
Кількість переглядів: 114

Фото без описуБіля пам'ятника Героям Небесної Сотні у м.Ржищів відбулося урочисте вшанування пам'яті полеглих на Майдані українців, а також всіх гідних доньок і синів України, які віддали найцінніше, своє життя, виборюючи волю і незалежність для свого народу у російсько-українській війні 2014-23 р.р.

В урочистому зібранні взяли участь керівництво громади, працівники виконкому, члени ради ветеранів, громадські активісти, освітяни, молодь.

Пам'ятні заходи також пройшли і в населених пунктах нашої громади.

10 років тому, 21 листопада 2013 року, кілька сотен людей, вийшли на Майдан Незалежності у Києві. Їх обурили дії влади, яка вирішила проміняти європейське майбутнє України на "договорняк" з Кремлем, з його імперськими мареннями.

Однак тоді український народ, як і зараз, заряджені гідністю та жагою свободи, став на захист свого вибору: будувати та жити у незалежній, європейській державі.

Запеклі протистояння тривали 94 дні, тисячі людей були поранені, понад сотню - віддали життя за свободу та гідність.

10 років тому народ вкотре встав на захист фундаментальних цінностей української держави. За них повстали 19 років тому - це була Помаранчева революція, а 33 роки тому ці гасла виголосили студенти під час Революції на граніті. До цього було ще кілька століть боротьби за гідне життя у вільній державі. Віримо: вистояли в цій борні тоді - вистоїмо і зараз!

Слава Україні!

Героям Слава!

Джерело: Відділ культури і туризму Ржищівської громади

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора