A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

В ІРПЕНІ ЗАПУСТИЛИ В ЕКСПЛУАТАЦІЮ ДРУГУ ЧЕРГУ МОДУЛЬНОГО МІСТЕЧКА «ЛАСТІВКА», РОЗРАХОВАНУ НА 640 МЕШКАНЦІВ

Дата: 23.11.2023 09:29
Кількість переглядів: 60

Фото без описуВ Ірпені запустили в експлуатацію другу чергу модульного містечка «Ластівка». Вона розрахована на 640 мешканців – внутрішньо переміщених осіб та жителів Ірпінської громади, які втратили своє житло внаслідок російської агресії. У заході взяли участь начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко та мер Ірпеня Олександр Маркушин.

«Загалом в області функціонують 17 модульних містечок. Але ми розглядаємо такі варіанти для проживання винятково як тимчасові. Активно відбудовуємо регіон. Щоб ті, хто втратив свої оселі внаслідок російської агресії, швидше повернулися до своїх домівок. Робимо це як коштом бюджету, так і активно залучаємо бізнес та наших міжнародних партнерів на всіх рівнях», – розповів начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Містечко облаштували завдяки підтримці уряду Польщі. Це 20 двоповерхових модульних будиночків по 8 квартир у кожному. В одній квартирі можуть проживати до 5 осіб.

Тут зможуть розміститися вимушені переселенці з тимчасово окупованих територій або територій, на яких відбуваються бойові дії. Також помешкання чекають на жителів Ірпеня, які втратили свої домівки внаслідок повномасштабного вторгнення росії. Це насамперед багатодітні родини, сім’ї загиблих, люди з інвалідністю, діти-сироти, пенсіонери, родини військових тощо. 

Нові оселі – затишні і мають все необхідне для життя. Є вітальня-студія з необхідною побутовою технікою, спальна кімната, а також вбиральня з душем. Помешкання повністю вмебльовані та готові для проживання.

Водопостачання, водовідведення та електропостачання облаштували за кошти бюджету Ірпінської громади. Роботи з благоустрою території модульного містечка виконали за рахунок обласного бюджету. Крім того, коштом благодійників у містечку облаштували дитячу ігрову кімнату та сучасну пральню.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора