A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

РУСЛАН КРАВЧЕНКО: НА КИЇВЩИНІ СКАСУВАЛИ НИЗКУ РЕЗОНАНСНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ – БРИФІНГ КОВА

Дата: 25.11.2023 11:00
Кількість переглядів: 46

На Київщині скасували низку резонансних закупівель. Про це заявив під час брифінгу начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Начальник КОВА нагадав, що цього тижня під його головуванням відбулася виїзна нарада робочої групи «Прозорість та підзвітність» у районах. Перша – в Бучанському районі. До складу групи входять  представники правоохоронних органів та антикорупційних інституцій.  Серед питань, які розглянули, – намір міськради Вишневого реконструювати старий кінотеатр під свій офіс. Робоча група рекомендувала міськраді відмовитися від таких планів.

«Вважаємо недоцільним використання 193 млн грн бюджетних коштів під час воєнного стану на будівництво фактично нової будівлі міської ради. Вишнева міська рада вже розірвала договір підряду за цією закупівлею», – сказав Руслан Кравченко. Виїзні наради групи «Прозорість та підзвітність» відбудуться в усіх районах.

Крім того, КОВА скасувала виділення 20 млн грн на придбання комп’ютерного томографа ОФЕKТ для обласного онкодиспансеру. Рішення ухвалили також за результатами засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність». Навесні комунальний заклад Київської облради «База спеціального медичного постачання» оголосив тендер на закупівлю томографа ОФЕKТ для онкодиспансеру. Очікувана вартість апарата – 44,5 млн грн. За зверненням онкодиспансеру КОВА передбачила 20 млн грн часткового фінансування для придбання томографа. Ця процедура спричинила значний резонанс через можливу завищену ціну. КОВА також отримала висновок Теруправління БЕБ Київської області, в якому вказується, що організація, проведення тендеру та укладання договору мають ознаки привласнення чи розтрати бюджетних коштів, оскільки обладнання закуплене за завищеною ціною. Бюро рекомендувало скасувати його закупівлю.

«Прозорість та ефективність використання бюджетних коштів, особливо в умовах війни, є обов’язком усіх без винятку органів влади. Будь-який прояв корупції – це злочин, який обов’язково буде розслідуваний, а винуватці – покарані», – наголосив Руслан Кравченко.

На Київщині також тривають комісійні перевірки об’єктів відбудови. Перевірили відновлення 3 багатоквартирних будинків у Гостомелі, які відбудовують за кошти UNITED24.  Комісія виявила низку порушень. Кожному підряднику дали час їх усунути в максимально короткі терміни.

«Зволікати та заплющувати очі на неякісну відбудову не можемо. Роботи мають бути виконані у визначені строки та якісно. Ми працюємо для людей, які постраждали від загарбників і залишилися без рідних домівок», – сказав Руслан Кравченко.

Комісія вже перевірила 23 обʼєкти, які відбудовують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, та 6 обʼєктів – коштом UNITED24.

Руслан Кравченко також повідомив, що найближчим часом структурні підрозділи ОВА запустять у роботу низку процедур. Так, Департамент цивільного захисту проведе закупівлі необхідного обладнання для сил оборони, зокрема для мобільно-вогневих груп. Департамент містобудування та архітектури планує закупівлю послуг робіт із розроблення проєктно-кошторисної документації капітального ремонту багатоповерхових будинків у Демидові Вишгородського району та Михайлівці-Рубежівці Бучанського району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора