A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ДОПОМОГА ВІЙСЬКОВИМ ТА ЧЛЕНАМ ЇХ РОДИН РЖИЩІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

Дата: 07.12.2023 08:54
Кількість переглядів: 149

Фото без описуСьогодні Україна знаходиться у стані війни із росією. Наша свобода, наше майбутнє та майбутнє наших дітей вирішується саме в цей історичний момент. Наші військові на полі бою дають гідну відсіч ворогу, наближаючи нашу Перемогу, а ми, тримаючи тил та мобілізувавши наявні ресурси, намагаємося підтримати наших захисників. Ми спільно воюємо проти ворога, кожен на своєму фронті.

Ржищівська міська рада Київської області частину коштів місцевого бюджету також спрямовує на підтримку військовослужбовців (членів їх родин) та на інші заходи з оборони нашої громади.

Протягом 2022-2023 років було виділено:

  • Станом на листопад 2023 року на підтримку Збройних сил України та їх членів родин з місцевого бюджету Ржищівської МТГ виділено 41 093 080 грн, а саме:
  • 35 179 708 грн - фінансова підтримка в/ч;
  • 2 260 000 грн – одноразова допомога цивільним громадянам, постраждалим від збройної агресії росії (внаслідок атаки російськими дронами ДНЗ «Ржищівський професійний ліцей»);
  • 1 687 000 грн - виплата одноразової матеріальної допомоги військовим та їх сім’ям;
  • 1 234 564 грн – на фінансування ДФТГ Ржищівської МТГ (взуття, матеріали, паливо-мастильні матеріали, ручні тепловізійні монокуляри тощо);
  • 360 000 грн – виплата одноразової грошової допомоги сім’ям загиблих воїнів;
  • 371 808 грн – ритуальні послуги та товари, пов’язані з похованням воїнів;
  • діти військовослужбовців забезпечуються безкоштовним харчуванням у закладах освіти Ржищівської МТГ.

Також, нагадуємо, що на базі Ржищівського міського будинку культури від початку військової агресії та запровадження воєнного стану створено Ржищівський гуманітарний штаб. Тут надається допомога внутрішньо переміщеним особам в пошуках житла, збираються продукти харчування для переселенців, видають їм одяг, текстиль, засоби гігієни. Окрім того, за можливості, гуманітарний штаб надавав відповідну допомогу військовослужбовцям з різних куточків України, які зверталися до керівників пунктів гуманітарних штабів, та долучався до зборів, які організовували інші волонтери громади.

Повну інформацію про діючі місцеві програми чи види допомоги для військовослужбовців та членів їх родин можна дізнатися у відділі з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної та мобілізаційної роботи, надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Виконавчого комітету Ржищівської міської ради, який знаходиться за адресою: м.Ржищів, вул. Соборна, 22, каб.№1. Контактний номер телефону: (04573) 2-13-45.

Сьогодні майже не залишилося родин, які б не зіткнулися з війною. Тож зараз час національної єдності, патріотизму і взаємодопомоги. Світ солідарний з нами, українцями, і ми зобов’язані бути згуртовані та готові допомагати один одному вирішувати найскладніші питання. Це єдино можливий шлях до перемоги…Кожен на своєму місті. І кожен, що може і вміє. Для однієї, спільної справи…

Разом до Перемоги! Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора