A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ЩОДО ПІДНЯТТЯ ТАРИФІВ НА КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ

Дата: 27.12.2023 09:12
Кількість переглядів: 202

Фото без описуПовідомляємо, що з 01.01.2024 року виконавчий комітет Ржищівської міської ради Київської області змушений підняти тарифи на комунальні послуги. Це зумовлено тим, що КП «ККП м.Ржищева» взагалі не зможе надавати послуги в повному об’ємі для споживачів при діючих тарифах.

Порівняно з попереднім роком (з розрахунками, які закладалися в минулорічний тариф), значно зросли ціни на всі складові, що впливають на тариф:

  • електроенергія в минулому тарифі була закладена за ціною 6.13 грн, зараз ціна - 7.95 грн;
  • пальне закладено в минулому тарифі 49,50 грн, зараз ціна - 55 грн;
  • мінімальна заробітна плата в минулорічному тарифі - 6700 грн, на 2024 рік держава планує встановити 7100 грн;
  • витратні матеріали (матеріали для ремонтів мереж та транспорту, оливи, запчастини, фільтра, скати, розхідні матеріали, інше, не рахуючи насосного обладнання) на минулий рік було заплановано 118 тис. грн, але лише за півроку було використано 208 тис. грн.

Зросли ціни абсолютно на все. Незважаючи на всі заходи та на досить високий тариф, підприємство збиткове, що не дозволяється чинним законодавством. Працівники підприємства та керівники не отримують премій та доплат, а виключно «голі» ставки.

Ми не живемо у своєму окремому світі, ми складова частина держави, тож вимушені піднімати тарифи для того, щоб громада виживала. Навіть після підняття тарифу, КП «ККП м.Ржищів» не виходить на повне покриття собівартості послуг тарифами.

Міськвиконком намагається зменшити тяжкість тарифів, і тому для громадян затверджено менші тарифи, ніж були подані КП.

Бюджет наступного року ще не прийнято, але всі розрахунки говорять про те, що ми зможемо, з великими складнощами, забезпечити лише «захищені» статті витрат. Жодних допомог підприємству чи інших фінансових «вливань», на жаль, не планується.

Просимо віднестися з розумінням до вимушеного прийняття даного рішення. Виконавчий комітет та КП «ККП м. Ржищева» відкриті до співпраці та конструктивного спілкування. З вдячністю розглянемо будь-які дієві пропозиції, що дозволять знизити тарифи. Якщо серед наших громадян є фахівці, які можуть допомогти підприємству вижити в такий непростий час, запрошуємо до співпраці.

Проект рішення (розроблений на підставі розрахунків) та прийняте рішення додаються для порівняння.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора