A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

РУСЛАН КРАВЧЕНКО ТА ЗАСТУПНИК МІНІСТРА З ПИТАНЬ СТРАТЕГІЧНИХ ГАЛУЗЕЙ ПРОМИСЛОВОСТІ ТИМУР ТКАЧЕНКО ПЕРЕВІРИЛИ СТАН ОБЛАШТУВАННЯ УКРИТТІВ НА КИЇВЩИНІ

Дата: 31.01.2024 10:55
Кількість переглядів: 33

Фото без описуНачальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко та заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко перевірили стан облаштування укриттів на Київщині. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Зокрема, відвідали низку шкільних укриттів Вишневого, Гатного, Крюківщини, Софіївської Борщагівки та села Шпитьки.  «Звичайно, десь облаштування краще, десь трохи гірше. Але загалом укриття, де ми побували, цілком придатні для комфортного та безпечного перебування дітей. Деякі – подвійного призначення. В час, коли немає уроків, там проводять спортивні секції чи гуртки. Загалом в закладах освіти понад 1,2 тис. обʼєктів цивільного захисту. Вже будуємо укриття у 18 школах та дитсадках, у 35 освітніх закладах ремонтуємо», – зауважив начальник Київської ОВА.

Руслан Кравченко наголосив, що сьогодні лише 3% шкіл Київщини працюють на дистанційці через відсутність сховищ. Але цю проблему протягом 2024 року планують вирішити.

За підсумками перевірки в Київській ОВА відбулася нарада для обговорення поточної ситуації щодо функціонування укриттів. 

Начальник КОВА розповів, що декілька тижнів тому отримав інформацію, що на Софіївській Борщагівці в одному із будинків ЖК «Антрацит» під час тривоги мешканців прилеглих багатоповерхівок не пускають до підземного паркінгу, щоб перечекати небезпеку. «Втрутився в цю історію. Протягом дня ситуацію вирішили шляхом переговорів із забудовником. Підземний паркінг відкрили і дали можливість використовувати його як укриття під час тривоги», – додав Руслан Кравченко.

Він зауважив, що, на щастя, випадки обмеження доступу до укриттів поодинокі. «Це жорстко контролюємо і ми, і представники правоохоронних органів. Всі скарги ретельно перевіряємо. Загалом в Київській області понад 2,1 тис.укриттів. Переважна більшість – майже 1,6 тис. найпростіші укриття. Для ремонту непридатних залучаємо всі можливі ресурси. Більше ніж на 180 обʼєктах наразі тривають ремонтні та відновлювальні роботи», – підкреслив начальник КОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора