Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ВІДБУДОВА КИЇВЩИНИ: У МАКАРОВІ ТРИВАЄ КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ ЖИТЛОВОГО БУДИНКУ НА ВУЛИЦІ САДОВІЙ,1

Дата: 05.02.2024 15:30
Кількість переглядів: 24

Фото без описуУ Макарові активно триває відновлення житлових будинків, які були пошкоджені внаслідок ведення бойових дій на території регіону. Зокрема, наразі проводять капітальний ремонт 5-ти поверхового будинку за адресою: вулиця Садова,1. Роботи виконують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Житловий будинок зазнав значних пошкоджень навесні 2022 року. У будівлі був понівечений дах, балкони, вибиті вікна та двері. У одному з під’їздів були зруйновані внутрішні стіни та міжповерхові перекриття. Крім того, були знищені інженерні комунікації. Під’їзд став непридатним для проживання.

Наприкінці жовтня 2023 року житловий будинок розпочали відновлювати. Спочатку підрядник демонтував всі пошкоджені елементи будівлі та розпочав ремонтні роботи у будинку, зокрема, повне відновлення одного з під’їздів.

Наразі вже завершені всі демонтажні роботи, виконано підсилення фундаментів сусідньої секції будинку. Крім того, влаштовано фундаменти та каркас трьох поверхів. Також фахівці працюють над утепленням фасаду у тій частині будинку, яка вціліла.

Загалом проєктно-кошторисною документацією передбачено відновлення зовнішніх та внутрішніх стін, міжповерхових перекриттів. Також заплановано провести ремонт і повне оздоблення сходів та місць загального користування. Додатково підрядник встановить двері, виконає внутрішнє опорядження. Також відновлять внутрішньобудинкові мережі та індивідуальне опалення у квартирах.

Нагадуємо, що на Київщині активно триває відновлення житлового фонду, пошкодженого внаслідок російської збройної агресії. Зокрема, в Ірпені триває відбудова приватного сектору навпроти ЖК «Ірпінські Липки».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора