Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

КОМПЛЕКСНІ РІШЕННЯ ВІДБУДОВИ ПОШКОДЖЕНОГО ЖИТЛА ОБГОВОРИЛИ ПІД ЧАС КОНФЕРЕНЦІЇ

Дата: 20.02.2024 08:41
Кількість переглядів: 24

Фото без описуЗавершилась дводенна підсумкова конференція в рамках проєкту «Житло для життя: комплексні рішення для внутрішньо переміщених осіб», який реалізується Київським міським осередком Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «ОПОРА». У одній із панельних дискусій взяв участь перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Микола Бойко. 

Сьогоднішня сесія передбачала 4 дискусійні панелі, під час яких були висвітлені найактуальніші питання відбудови пошкодженого внаслідок російської військової агресії. Зокрема, учасники заходу обговорили питання безпеки, енергоефективності та доступності житла в сучасних реаліях.

Микола Бойко розповів присутнім про те, як триває відбудова на Київщини та які об’єкти відновлювалися першочергово одразу після звільнення територій від російських загарбників. Також розказав про відновлення пошкоджених багатоквартирних та приватних житлових будинків та програми, за якими відновлюють зруйноване житло в пристоличному регіоні.

Зокрема до відновлення житла, пошкодженого окупантами, залучається весь можливий ресурс. Об’єкти відновлюються коштом обласного та місцевих бюджетів, за сприяння міжнародних партнерів та фондів, коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Лише за урядовою програмою єВідновлення на сьогодні вже прийнято позитивні рішення по 1004 сертифікатах на купівлю житла для людей, чиї оселі були знищені внаслідок воєнних дій.

«Основні проблеми, які виникають під час відбудови пошкодженого — це виготовлення проєктно-кошторисної документації, підбір професійних кадрів та робота в умовах війни. Дякую партнерам та друзям Київщини. Впевнений, що завдяки злагодженій роботі пліч-о-пліч все відбудуємо та обов’язково переможемо», — зазначив Микола Бойко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора