A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Не спалюйте суху ролинність!

Дата: 28.02.2024 09:55
Кількість переглядів: 92

Фото без описуОбухівське РУ ГУ ДСНС України у Київскій області інформує, що із настанням теплої погоди природні пожежі стають для навколишнього середовища справжнім лихом. Навесні торішня трава швидко висихає і легко загорається від сірника, цигарки. Мешканці приватних житлових будинків та дач активно починають наводити лад у домогосподарствах, спалюючи гілки, суху траву та різний непотріб. Дуже часто вогонь виходить з-під контролю людини. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у вітряні дні. Водночас неконтрольоване випалювання сухої трави часто є причиною лісових та торф’яних пожеж, загоряння житлових будинків та господарських споруд, травмування і навіть загибелі самих паліїв. Необережне поводження з вогнем може призвести до великомасштабних пожеж, адже швидкість поширення вогню у суху та вітряну погоду надзвичайно висока.

Пам’ятайте!

Згідно статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 3060 грн. до 6120 грн., на посадових осіб від 15300 грн. до 21420 грн.

Тому закликаємо всіх суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, не випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, не спалювати залишки рослинності (стерня, солома), не розводити багаття в лісах та лісосмугах, а також не залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Якщо ви помітили пожежу, що розгоряється, спробуйте загасити її підручними засобами: гілками дерев, піском чи водою. Якщо ж не вдається впоратися самотужки - терміново телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора