A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

22 БЕРЕЗНЯ - РОКОВИНИ ТРАГЕДІЇ У РЖИЩЕВІ

Дата: 22.03.2024 09:37
Кількість переглядів: 99

Минає рік з моменту трагічних подій, що сталися у Ржищеві 22 березня 2023 року. Тоді внаслідок підступної нічної атаки російських ударних безпілотників загинули люди, десятки були поранені. Значних руйнувань зазнали навчальний корпус та два гуртожитки ДНЗ «Ржищівський професійний ліцей».

Ржищівчани дуже важко пережили ці втрати. Трагічна подія залишила у душі кожної небайдужої людини глибокий слід на все життя, адже серед загиблих були рідні, друзі, знайомі, колеги… Не лише мешканці Ржищева, але й інших громад. І навіть вимушена переселенка, яка рятувалася від війни у 2014 році, та ворожа зброя знайшла її і тут, у нашому місті. Серед загиблих - люди різного віку та статі, різних професій. Кожен з них мав свої мрії, плани та надії на майбутнє, які були жорстоко обірвані цим безжальним ударом окупантів.

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять всіх мирних жителів, хто загинув у той день:

працівників ДНЗ «Ржищівський професійний ліцей» Піпченко Наталію Миколаївну та Нетребу Наталію Олександрівну, студента ДНЗ «Ржищівський професійний ліцей» Тарана Романа Олександровича, водія карети екстреної допомоги Медведенка Сергія Сергійовича, жителів громади Горгуля Олександра Миколайовича та Бердюгіну Тетяну Ануфріївну.

Та чи існують гідні слова, аби втішити родини загиблих?

Немає.

Це непоправна втрата...

Ми навчились жити у стані війни. Ми ще боремось, а ті, чий шлях обірвала смерть, заслуговують на довічну шану. Висловлюю глибокі співчуття сім’ям загиблих та постраждалим, які до цього часу продовжують відновлювати своє здоров’я.

Та згадуючи ту жахливу ніч, не можна не відзначити жертовність наших неймовірних людей, які стали прикладом мужності, єдності та згуртованості!

Наші медики приймали поранених, надавали їм необхідну фізичну та психологічну допомогу, працівники гуманітарного штабу та освітяни допомагали з евакуацією постраждалих, забезпечували їх харчуванням та речами першої необхідності, до цього активно долучалися наші підприємці та місцеві жителі. Комунальники брали безпосередню участь у рятувально-пошукових роботах спільно з рятувальниками. На нашу трагедію відгукнулися громадські організації та благодійні фонди, у тому числі й міжнародні, які передали гуманітарну допомогу всім постраждалим, виходячи з потреб кожної родини.

Ми пишаємося колективом ДНЗ «Ржищівський професійний ліцей» та його директором Віктором Олександровичем Гордієнком, які продемонстрували свою згуртованість та незламність, максимально мобілізувавши всі сили та ресурси для відновлювальних робіт свого закладу. І за короткий термін вони зробили неможливе: попри все, наш ліцей зараз працює та продовжує забезпечувати освітній процес!

На жаль, війна продовжується, і щодня ми тамуємо біль втрат, бо окупаційні війська рф продовжують атакувати наші населені пункти, завдаючи чисельних жертв та руйнувань, спричиняючи страждання багатьох мирних жителів, у тому числі дітей. Тож, знаючи, з яким безпринципним та підлим ворогом ми маємо справу, завжди маємо бути напоготові.

Зараз наш спільний обов’язок - зберігати пам’ять про всіх, хто загинув від рук загарбників під час російсько-української війни, і не залишати без відплати зло, принесене рашистами на нашу землю. Ми маємо невпинно нагадувати всьому світу: кожен злочин, скоєний російськими терористами проти нашого народу, має бути покараний!

Крістіна ЧОРНЕНЬКА, Ржищівський міський голова

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора