Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ПОСМЕРТНУ НАГОРОДУ ПЕРЕДАЛИ РОДИНІ ЗАГИБЛОГО ГЕРОЯ

Дата: 21.03.2024 12:55
Кількість переглядів: 138

Фото без опису19 березня в Опорному закладі освіти «Ржищівська гімназія «Гармонія» відбувся мітинг з нагоди вручення державної нагороди родині загиблого військовослужбовця, жителя м.Ржищева – Євгенія КАРПЕНКА.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку, відповідно до Указу Президента України від 12 жовтня 2023 року №687/2023, КАРПЕНКА Євгенія Миколайовича, солдата, нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

Керівник Другого відділу Обухівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Володимир Бойко передав нагороду племінниці – Діані Карпенко, так як рідний брат Євгенія, Вадим, учасник бойових дій з 2015 року, зараз теж перебуває у гарячих точках фронту, захищає нашу землю і спокій своїх дітей від ворожої навали, знищує окупантів і наближає перемогу України.

Участь у заході взяли також міський голова Крістіна Чорненька, начальник відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної та мобілізаційної роботи, НС та ЦЗН виконавчого комітету Ржищівської міської ради Київської області Валерій Лобуренко, директор та учні ОЗО «Ржищівська гімназія «Гармонія», однокласники Євгенія.

Нагадаємо, Євгеній Миколайович КАРПЕНКО народився 09 жовтня 1986 року в місті Ржищів. З 1993 по 2001 рік навчався в Ржищівській школі Ⅰ-Ⅱ ступенів, професійну освіту здобував спочатку у Ржищівському будівельному технікумі за спеціальністю «Будівництво та експлуатація будівель та споруд», а після проходження строкової військової служби - у Національному технічному університеті «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

З перших днів війни, не чекаючи повістки до військкомату, Євгеній записався добровольцем до Збройних сил України. Боронив рідну землю від окупантів у складі 54-ї окремої механізованої бригади імені Івана Мазепи Сухопутних військ Збройних сил України. Загинув військовослужбовець 13 серпня 2022 року, під час виконання бойового завдання поблизу селища Івано-Дар'ївка Донецької області. Похований у рідному місті Ржищів, на Алеї Героїв.

Вічна слава та світла пам’ять полеглому Герою!



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора