A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

РУСЛАН КРАВЧЕНКО: ФОНД ДЕЛЛА ЛОЯ ХАНСЕНА ТА КОДА РОЗПОЧАЛИ РОЗРОБКУ КОНЦЕПЦІЇ СТВОРЕННЯ НА КИЇВЩИНІ СУЧАСНОГО РЕАБІЛІТАЦІЙНОГО ГОСПІТАЛЮ

Дата: 24.03.2024 11:00
Кількість переглядів: 32

Фото без описуФонд американського благодійника Делла Лоя Хансена та Київська обласна державна адміністрація розпочали спільну роботу з розробки концепції створення на Київщині  сучасного реабілітаційного госпіталю для військовослужбовців та цивільних осіб.  

Про це голова Київської ОДА Руслан Кравченко домовився з Деллом Лоєм Хансеном під час зустрічі у Солт-Лейк-Сіті (штат Юта). 

«З наступного тижня розпочнемо детальний аналіз всієї документації. До роботи залучаємо міжнародну коаліцію архітекторів та інженерів медичних будівель. Заклад стане стандартом для майбутніх реабілітаційних центрів як в Україні, так і в інших країнах світу, які постраждали від війни. Цей сучасний центр задовольнить як фізичні, так і психологічні потреби», – розповів голова КОДА. 

Проєкт потребує чималих інвестицій. Тому для його реалізації необхідне залучення кола благодійників, урядових, неурядових організацій під керівництвом Фонду «Місія Хансена в Україні». Фонд та його засновник Делл Лой Хансен – надійні та фінансово відповідальні партнери.

Ще один проєкт, який планується реалізувати на Київщині – повернення до якісного навчання 10 тис. школярів. 

Благодійний Фонд «Місія Хансена в Україні» разом із зовнішніми фінансовими партнерами та у тісній співпраці з КОДА планує відбудувати 10 шкіл, які були зруйновані внаслідок повномасштабного вторгнення.

«Планується облаштувати укриття в закладах освіти. Також розглядатиметься можливість завершення будівництва освітніх закладів, розпочатого ще до повномасштабного вторгнення», – сказав Руслан Кравченко. 

Одну зі шкіл побудують в селі Тарасівка в «Містечку Хансена» до 1 вересня 2025 року. Це сучасний заклад площею майже 6,5 тис. кв. м, розрахований на 700 дітей. Облаштують 24 класи, бібліотеку, спортзал, укриття, два спортивні корти, конференц-зал. 

Обговорили також розширення  існуючої благодійної програми відбудови «Фенікс».

«Першочергово  планується відбудувати 30 будинків в Андріївці та 30 будинків в Мощуні. На кожний отриманий сертифікат єВідновлення фонд надає додатково до 30 000$ на відбудову будинків. Також планується розширити програму на  квартири, зокрема 77 малозабезпечених родин, які мають сертифікати на придбання нових осель за програмою єВідновлення, отримають дофінансування від Фонду на купівлю сучасних квартир з ремонтом на Софіївській Борщагівці», – додав Руслан Кравченко. 

Разом з представниками фонду Голова КОДА відвідав компанію Biomerics, яка є одним з лідерів виробництва медичного обладнання, зокрема, для хірургічних операцій. Компанія, щоб підтримати Україну, в травні цього року відправить до медзакладів Київщини контейнер з таким обладнанням. Це приблизно 1 мільйон одиниць.  

«Допомогу українцям американський благодійник розпочинав з адресної допомоги. Сьогодні реалізовує в Україні колосальні комплексні програми. Вдячний пану Хансену, який постійно наголошує, що такі успішні проєкти вдається втілити в життя завдяки постійній ефективній співпраці з Київською ОДА», – зауважив Руслан Кравченко. 

На Київщині Благодійний Фонд «Місія Хансена в Україні» реалізує 3 соціальних проєкти. Це житло для внутрішньо переміщених осіб, загальною потужністю 894 квартири.

Зокрема, у селі Тарасівка збудоване  «Містечко Хансена». Вже здані дві черги житла, ще дві – до кінця липня та до кінця жовтня цього року. В с. Софіївська Борщагівка викуплені 259 квартир, в селі Колонщина побудоване «Чудо Містечко» –   комплекс індивідуальних житлових будинків для ВПО похилого віку. Перша черга заселена. Розпочинається будівництво другої черги для 110 родин. 

«Те, що робить Делл Лой Хансен для України – приклад людяності для всього світу. Це приклад, коли одна людина повертає до життя тисячі інших. І дає надію на майбутнє. І Київська ОДА на своєму рівні максимально долучається до вирішення питань.  Мене дуже вразили слова Делла Лоя Хансена, що США і надалі підтримуватимуть Україну в боротьбі проти російського агресора, щоб не допустити програшу України. Американський благодійник зауважив, що ніколи не можна говорити, що ця війна стосується лише України», – сказав Голова КОДА.

Руслан Кравченко запросив Делла Лоя Хансена на Міжнародний саміт міст та регіонів, який відбудеться невдовзі в Києві.  

В рамках візиту до штату Юта Руслан Кравченко також зустрівся з мером міста Солт Лейк Сіті Джені Вільсон, представниками бізнесу. Запросив підприємців штату Юта відкривати представництва їхніх компаній на Київщині. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора