A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ВІДБУЛОСЯ ШОСТЕ ЗАСІДАННЯ КОНГРЕСУ МІСЦЕВИХ ТА РЕГІОНАЛЬНИХ ВЛАД ПРИ ПРЕЗИДЕНТОВІ УКРАЇНИ

Дата: 13.04.2024 18:08
Кількість переглядів: 51

Фото без опису12 квітня 2024 року у Чернівцях відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Це вже шосте засідання Конгресу. Участь у заході взяли Президент України Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, представники Уряду, територіальних громад, органів місцевого самоврядування та начальники обласних адміністрацій.

Також в режимі онлайн виступили голова Світового Конгресу Українців Павло Ґрод та прем'єр-міністерка федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія Мануела Швезіґ.

Загалом до засідання долучилися понад 1,8 тис. учасників. В офлайн-режимі участь взяли 19 членів Президії Конгресу, начальники ОВА, 14 міських голів обласних центрів та 60 голів міст, сіл і селищ, два голови Асоціацій ОМС, шестеро представників дипломатичного корпусу, 24 представників органів центральної влади, семеро народних депутатів.

Ржищівську громаду представляв перший заступник міського голови Юрій Терещенко, який взяв участь у складі делегації керівників Обухівського району в режимі онлайн.

Захід був розділений на два блоки. Перший – засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. У його рамках відбулися виступи міжнародних гостей.

До порядку денного засідання увійшли наступні питання:

  •  протидія безпековим загрозам, організації подолання наслідків руйнування цивільної інфраструктури;
  •  функціонування об’єктів енергетичного комплексу України та заходи із забезпечення стабільної роботи енергетичної системи в умовах постійних ракетних обстрілів;
  •  нова урядова політика з підтримки вітчизняного виробництва «Зроблено в Україні»;
  •  Європейська інтеграція України та нові можливості і виклики для українських громад.

Також учасники засідання-представники громад мали можливість задати представникам державної влади актуальні для них запитання, обрані за результатами рейтингового онлайн-голосування на сайті Конгресу.

Під час другої частини заходу відбувся форум «Життя регіонів в умовах війни», в рамках якого відбулися обговорення питань, напрацьованих у шести профільних комісіях при Конгресі.

Джерело: Офіційний телеграм-канал Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Facebook - https://www.facebook.com/kongres.mrv

Сайт - https://www.congress.gov.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора