Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ВІДПОВІДАЛЬНА ЛЮДИНА

Дата: 12.04.2024 09:50
Кількість переглядів: 14

Фото без описуУсе його трудове життя пройшло на одному великому підприємстві – заводі «Радіатор» у Ржищеві. Обіймаючи різні посади – від майстра до директора заводу, він щоденно вкладав у роботу свої знання, уміння, душу і здоров’я.

За короткими рядками біографії цієї людини роки наполегливого навчання, щоденної напруженої праці, а ще велика відповідальність за успішну роботу підприємства, за безпеку праці сотень працівників на такому великому, складному виробництві.

Народився Василь Йосипович у с. Грушеві Миронівського району на Київщині у родині колгоспників. Після закінчення школи вступив до Київського технологічного технікуму. Після закінчення навчання у 1951 році був направлений на роботу на завод «Радіатор» у Ржищеві. Його призначили майстром ливарного цеху. 

У 1952 році Василя Йосиповича направили на курси головних інженерів при Київському інституті підвищення кваліфікації інженерно-технічних робітників. З 29 червня 1952 року Василь Пироженко виконував обов’язки начальника ОТК, а незабаром його призначили начальником виробничого техвідділу. 

Закінчивши навчання у 1955 році, уже з наступного року Василь Йосипович суміщає обов’язки начальника планово-технічного відділу та обов’язки головного інженера заводу. З 1964 по 1973 роки Пироженко займає посаду директора заводу «Радіатор». А потім ще до 1977 року працює головним інженером заводу та начальником технічного відділу. 

Яку б ділянку роботи йому не доручали, скрізь він працював чесно, сумлінно та віддано. За доблесну працю Пироженко Василь Йосипович був нагороджений орденом «Трудового Червоного Прапора».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора