Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

"ЧОРНОБИЛЬ - ІСТОРІЯ ЗРАНЕНОЇ ЗЕМЛІ" 🥀26 квітня у Ржищівській громаді вшанували хвилиною мочання

Дата: 26.04.2024 18:22
Кількість переглядів: 42

Фото без опису26 квітня у Ржищівській громаді вшанували хвилиною мочання та квітами Подвиг учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, спричиненої недолугим радянським керівництвом у 1986 році. Сьогодні також зі щирою вдячністю згадували про мужність, самовідданість й високий професіоналізм представників силових структур і персоналу ЧАЕС, які вберегли світ від повторення ядерної трагедії у 2022 році. Адже, не полишаючи спроб за будь-яку ціну підкорити Україну, очільники московського режиму перманентно погрожують застосуванням ядерної зброї в ході російсько-української війни та у відповідь на дії союзників з підтримки України.

Цього дня у міському Будинку культури відбувся літературно - просвітницький захід - зустріч з авторкою книг про Чорнобиль Галиною ПІНЧУК, на якій присутні багато дізналися про життя Чорнобильського регіону до 26 квітня1986 року.

В залі лунали теплі спогади, щемливі розповіді та дружні розмови про рідні місця на Поліссі, про людей, які творили історію свого краю.

Пані Галина розповіла як вона збирала інформацію для створення книг, як зустрічалася з людьми, вислуховувала кожного долю і щиро співпереживала з ними, адже, сама є переселенкою з Чорнобильського району.

Очільниця громади Христина Чорненька привітала та подякувала Галині Степанівні за велику і дуже важливу творчу роботу, адже, написавши книги про свій край та його людей, письменниця зберегла правду та продовжила історію українського народу.

Читаючи свою поезію, авторка згадала чимало прізвищ і прізвиськ жителів Чорнобильщини, що викликало у присутніх приємні посмішки та милі спогади.

Тут звучали поезії Ліни Костенко та власні вірші про Чорнобильську трагедію читала поетеса, очільниця Ржищівської літстудії регіонального літоб'єднання "Зорі Придніпров'я" - Надія Вегера-Предченко.

СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ!

СЛАВА ЛІКВІДАТОРАМ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ ЧАЕС!

За інформацією Відділ культури і туризму Ржищівської громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора