Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

УВАГА! РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ ПЕРОРАЛЬНА ВАКЦИНАЦІЯ ДИКИХ МЯСОЇДНИХ ТВАРИН!!!

Дата: 30.04.2024 08:27
Кількість переглядів: 44

Фото без описуУ Кагарлицькій та Ржищівській міських територіальних громад розпочнеться весняна кампанія пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин. Орієнтовно початок даної кампанії розпочнеться на початку травня 2024 року. Вакциноутримуючі принади розкладатимуться робочими групами в спеціально визначених місцях.

В зв’язку з цим звертаємось до мешканців Кагарлицької та Ржищівської міських територіальних громад, і особливо це стосується дітей та підлітків, – прохання не чіпати незнайомі предмети на узбіччі доріг, берегах річок та уздовж стежок. В роботі буде застосована вакцина антирабічна для пероральної імунізації м’ясоїдних тварин «Орісвак» виробництва ТОВ «Укрветпромпостач».

Принади будуть розкладені на заздалегідь визначених територіях, (крім населених пунктів, водно-болотних угідь, ріллі, автодоріг).

Довідково: пероральна вакцина від сказу являє собою поживні принади у вигляді брикетів коричневого кольору розміром із сірникову коробку. Всередині брикету розміщена желеподібна капсула з вакциною. Брикети мають специфічний запах м’ясо-кісткового борошна, який приманює тварин на великих відстанях.

Після прокушування твариною капсули, вірус потрапляє на слизову оболонку порожнини рота і піднебінної мигдалини. Організм розпізнає вірус як чужорідне тіло, активує імунну систему на вироблення віруснейтралізуючих антитіл. Тварини отримують захист від інфікування вірулентним польовим вірусом сказу та не поширюють сказ, формування імунітету у тварин складає 21 день і триває мінімум 1 рік.

Пероральна імунізація від сказу – єдиний дієвий спосіб профілактичної вакцинації диких тварин проти сказу та при системному застосуванню дає змогу розірвати ланцюжок передачі хвороби від диких до домашніх тварин, а також до людини.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора