Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

22 ТРАВНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БІОЛОГІЧНОГО РІЗНОМАНІТТЯ

Дата: 22.05.2024 17:38
Кількість переглядів: 130

Саме до цього дня в Ржищівській громаді була приурочена зустріч з місцевим екологом, керівником дослідницької станції «Глибокі Балики» Богданом Поповим.

Дуже цікавим було дізнатися про біорізноманіття Ржищівської громади та важливість його збереження. Маємо знати, що наша громада є унікальною по різноманіттю ландшафтів – у нас є рівнини, яри, пагорби, кручі, болота, озера, річки. Все це створює особливу екосистему, всередині якої народжується безліч видів рослин, грибів, комах, тварин, плазунів, птахів, риб!

У 2020 році розпочалася робота по інвентаризації біорізноманіття довколишньої території, що належить до Ржищівської міської територіальної громади. Інвентаризаційні дослідження здійснювалися багатьма фахівцями різних біологічних галузей із низки науково-дослідних і науково-педагогічних установ України. Напрацювання науковців лягли в основу збірки видань «Біорізноманіття Ржищівської міської об’єднаної територіальної громади», з першим виданням якої якою можна ознайомитися за посиланням https://biodiversity.org.ua/publishing/view/1024 . Збірка в повному обсязі доступна до перегляду в Ржищівській публічній біліотеці, тож радимо до ознайомлення.

Богдан Попов інформував присутніх про наявність онлайн-платформи https://www.inaturalist.org/ - спільноти натуралістів, людей які цікавляться та оберігають біорізноманіття нашої планети! З допомогою платформи кожен може розпізнавати невідомі види, мапувати їх, дізнатися найменування, особливості виду та інші місця їх розташування.

На зустрічі еколог наголосив на важливості впливу людини на розвиток біорізноманіття нашої громади, який може бути як позитивним, так, на жаль, згубним для екосистеми. Тож закликаємо кожного жителя Ржищівської громади берегти нашу екосистему та її біорізноманіття!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора