A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

Робота в період карантину

Онлайн-виставка місцевого художника с. Балико-Щучинка

Островський Олександр Борисович, художник,народний майстер України. Народився 3 лютого 1961 року, у м.Києвi. Лiкар за спецiальнiстю.У 1980 роцi закiнчив медичне училище. У 1993 роцi закiнчив Київський медичний iнститут ім.О.Богомольця.

14:32:28 05.04.2020

НАРОДНА МАЙСТРИНЯ З БАЛИКО-ЩУЧИНКИ ЛІДІЯ ТАРАН

Таран Лiдiя Ананiiвна народилася 15 квiтня 1949 року в с.Балико-Щучинка. Освiта середня спецiальна, закiнчила Ржищiвський будiвельний технiкум.Жила близько бiля Днiпра.Батько помер , коли Лiдii Ананiiвнi було 8 рокiв.Мама працювала важко, на фермi.А все свое дитинство i свiй вiльний час Лiдiя Ананiiвна провела з своею бабусею Параскою Карпiвною 1901 року народження. Бабуся Лiдii Ананiiвни знала дуже багато обрядiв, молитов ( пiшки двiчi ходила до Киева у Лавру на Прощу ).Багато знала лiкарських трав: що i вiд чого.Все це Лiдiя Ананiiвна перейняла вiд бабусi.А весiльний костюм бабусi зберiгся до цього часу ( корсет, вишита сорочка мотанкою i  добре намисто з дукача ). Замiж бабуся йшла у 1917роцi.Лiдiя Ананiiвна робить рiзнi обереги ( обрядовi обереги, на замiжжя, на спокiй душi, на благополуччя в родинi ).Довгими зимовими вечорами вона вишивае рушники, якi даруе, роздае друзям та знайомим. Тяжка хвороба у 2018 роцi обiрвала життя майстринi.Свiтла iй пам'ять. Вiчний спокiй душi.

14:25:52 05.04.2020

Slow Art Day або День неспішного мистецтва

Друзі, запрошуємо вас зупинитися і стати учасником «Дня неспішного мистецтва».???? Для цього ми обрали 5 художніх творів українських митців із своїх фондів. Усі роботи – це зафіксовані у часі цікаві місця нашого міста, найближчих сіл та столиці. Деяких будівель і пейзажів вже не існує в природі.

15:00:09 04.04.2020

2 квітня - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДИТЯЧОЇ КНИГИ

Упродовж усього життя ми звертаємося до книги. Батьки починаючи з самого дитинства читали вам казки,вірші, оповідання. Згадайте своі перші улюблені книжки,які роздивлялися,щось згадуючи, фантазуючи,коли навіть невміючи добре говорити. Дуже знайомі письменники -казкарі Х. Андерсен( у нього сьогодні день народження) Ш.Перро, Пушкін О., Грімм брати та інші. Багато відомих украінських письменників, які пишуть чудові книги для дітей різного віку. Серед них Г. Чубач, Г. Бойко, Г. Малик, В. Нестайко, Н. Хаткіна,В. Герланець та інші. Книги різні і читаються по різному.Це фантастика, пригоди,детективи на різні смаки та вподобання.Якщо у вас немає змоги прийти до бібліотеки, шукайте в інтернеті і ви проведете час із задоволенням та пізнаєте багато незвіданого. Радимо прочитати Е. Гантера,М. Павленко,В. Рутківського,Л. Бессона, К.Ковелла, К. Штанко та інших.

15:06:32 02.04.2020

НЕ НУДЬГУЙТЕ НА КАРАНТИНІ, ТВОРІТЬ!

Майстерклас, по виготовленню декоративних соняшників з природнього матeріалу, виконаний завідувачeм Уляницького сільського клубу, Василeнко Іриною.

15:02:56 02.04.2020

КУЛЬТУРНИЙ КАРАНТИН

Сміх – як ліки, сміх – краще ліків!!! Сміх – це чудовий подарунок людям від Матінки-природи, який вирізняє їх серед інших живих істот. Його неофіційно вважають показником душевного та фізичного здоров’я людини. Щира посмішка та радісний сміх стають сьогодні такими ж популярними атрибутами здорового способу життя, як заняття спортом, здорове харчування та відмова від тютюну, алкоголю, наркотиків.

15:07:05 01.04.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора