A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ДПС інформує

Державна податкова служба інформує

Спеціальний правовий режим - Дія City Головне управління ДПС у Київській області інформує, що із запровадженням з 01 січня 2022 року спеціального правового режиму для сфери ІТ, - Дія City, - в Україні запроваджено нову форму співпраці компаній сектору із розробниками: гіг-контракт, який, згідно з Законом України «Щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», є цивільно-правовим договором, за яким гіг-спеціаліст зобов’язується виконувати роботи та/або надавати послуги відповідно до завдань резидента Дія Сіті як замовника, а резидент Дія Сіті зобов’язується оплачувати виконані роботи та/або надані послуги і забезпечувати гіг-спеціалісту належні умови для виконання робіт та/або надання послуг, а також соціальні гарантії, передбачені цим Законом.

10:01:42 10.02.2022

Державна податкова служба інформує

Зміни порядку відображення податкових ставок та сум податку в чеках РРО/ПРРО при продажу тютюнових виробів Головне управління ДПС у Київській області інформує, що Законом України від 30.11.2021 № 1914 до Податкового Кодексу України запроваджено зміни порядку оподаткування ПДВ для операцій з постачання тютюнових виробів: встановлюється окремий порядок визначення бази оподаткування на етапі першого постачання таких товарів їх виробниками та на етапі першого постачання таких товарів суб’єктами господарювання, які пов’язані відносинами контролю з такими виробниками, а також запроваджується пільговий режим оподаткування ПДВ (звільнення) на всіх наступних етапах постачання таких товарів. Так, статтю 189 ПКУ доповнено пунктом 189.18, відповідно до якого базою оподаткування для операцій з постачання на митній території України тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах (далі - тютюнова продукція), для яких встановлені максимальні роздрібні ціни, є максимальна роздрібна ціна таких товарів без урахування податку на додану вартість.

10:22:04 28.01.2022

Державна податкова служба інформує

Податкова знижка за витратами на лікування COVID-19, вакцинування  та  сплату страхових платежів за договорами страхування на випадок захворювання на COVID-19 Головне управління ДПС у Київській області нагадує  платникам податків, що  з  01 січня  2022 року в Україні триває кампанія декларування доходів  громадян, у ході якої платники податку  мають подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи  та  задекларувати отримані протягом звітного 2021 року доходи, які  не оподатковувались під час їх виплати, а також подати податкову декларацію з метою отримання податкової знижки.

13:48:38 21.01.2022

До уваги платників податку II - IV груп

Кагарлицька ДПІ Головного управління ДПС у Київській області інформує, що з 01 січня 2022 року значно розширюється коло суб’єктів господарювання (фізичних осіб-підприємців), які мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі - РРО) та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі - ПРРО).

15:12:53 13.01.2022

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

Деклараційна кампанія 2022 Головне управління ДПС у Київській області звертає увагу, що з 01 січня 2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році. Декларування доходів є конституційним обов’язком громадян - част.2 ст.67 Конституції України передбачено: щорічно всі громадяни подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан  та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом. Звертаємо увагу, що податок на доходи фізичних осіб, сплачений за результатами річного декларування поповнює місцеві бюджети територіальних громад, за рахунок яких фінансується утримання та покращення інфраструктури населених пунктів, вирішуються питання соціально-економічного розвитку.

14:21:05 11.01.2022

З 01 січня 2022 року застосування РРО та/або ПРРО платниками єдиного податку II - IV груп є обов’язковим

Кагарлицька ДПІ Головного управління ДПС у Київській області інформує, що з 01 січня 2022 року значно розширюється коло суб’єктів господарювання (фізичних осіб-підприємців), які мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі - РРО) та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі - ПРРО).

09:02:56 21.12.2021

Кагарлицька ДПІ ГУ ДПС у Київській області повідомляє щодо необхідності подання платниками податків до податкових органів відомостей про зміну облікових даних

Шановні платники податків! В разі зміни даних (місце проживання, прізвища, імені, по-батькові, тощо) всі фізичні особи – платники податків зобов’язані протягом місяця з дня виникнення таких змін подавати до контролюючих органів відомості про зміну таких даних. Таке повідомлення відбувається шляхом подання до контролюючих органів Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб платників податків (Форма №5ДР) або Заяви про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та/або номером паспорта (Форма№5 ДРП).

16:45:17 08.12.2021

Державна податкова служба інформує

Чи зобов’язаний декларант додавати до одноразової (спеціальної) добровільної декларації документи, що підтверджують вартість об’єктів декларування? Головне управління ДПС у Київській області інформує, що до одноразової (спеціальної) добровільної декларації декларант зобов’язаний додати копії документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування, у разі: якщо місцезнаходження (реєстрації) активу фізичної особи за межами України та/або у разі декларування валютних цінностей, розміщених на рахунках у банках в Україні, та прав грошової вимоги, визначених п.п. «а» п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ.

15:06:34 19.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора