A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ДПС інформує

Державна податкова служба інформує

Платники рентної плати за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин   Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що згідно з нормами п.253.1 ст.253 Податкового кодексу України платниками рентної плати за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин, є юридичні та фізичні особи - суб’єкти господарювання, які використовують у межах території України ділянки надр для:

14:57:09 16.07.2021

Державна податкова служба інформує

Приймаєте працівника на роботу – повідомте податкову! Головне управління ДПС у Київській області звертає увагу роботодавців та найманих працівників на необхідності офіційного оформлення трудових відносин.

11:17:05 02.03.2021

У декларації якого звітного періоду відобразити результат перерахунку сум ПЗ з ПДВ на підставі розрахунку коригування, зареєстрованого в ЄРПН з порушенням граничного терміну реєстрації?

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що  нормами Податкового кодексу України (далі - ПКУ) встановлено, що у разі якщо придбані та/або виготовлені товари/послуги, необоротні активи частково використовуються в оподатковуваних операціях, а частково ні, платник податку зобов’язаний нарахувати податкові зобов’язання виходячи з бази оподаткування, визначеної відповідно до п. 189.1 ст. 189 ПКУ та скласти не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду і зареєструвати зведену податкову накладну в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН) на загальну суму частки сплаченого (нарахованого) податку під час їх придбання або виготовлення, яка відповідає частці використання таких товарів/послуг, необоротних активів в неоподатковуваних операціях.

11:05:44 29.01.2021

Декларування та сплата податку на прибуток за 2020 рік

         Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що з 01 січня 2021 року триває декларування податку на прибуток підприємств за 2020 рік. Порядок розрахунку та сплати податку на прибуток підприємств встановлений  ст. 137 Податкового кодексу України (далі - ПКУ).

11:03:32 29.01.2021

Легалізація праці: Огляд актуальних питань

Проведення сеансів телефонного зв’язку «гаряча лінія» є одним із ефективних джерел спілкування керівництва та фахівців податкових органів з платниками податків. Днями, начальниця Білоцерківського відділу податків і зборів з фізичних осіб управління податкового адміністрування ГУ ДПС у Київській області Оксана Чустіль відповідала на запитання платників податків щодо актуальних питань легалізації найманої праці та упередження виплати заробітної плати «в конверті». Розглянемо найбільш запитуване із них.

09:00:10 08.10.2020

Правом на податкову знижку  можна скористуватись до кінця 2020 року 

Головне управління ДПС у Київській області нагадує платникам податків, які протягом 2019 року здійснили витрати, які надають  право на податкову знижку (перелік таких витрат наведено у п.166.3 ст.166 ПКУ), що  підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються ними у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

14:45:42 23.07.2020

Які доходи не включаються до складу доходу ФОП - платника єдиного податку?

 Головне управління ДПС у Київській області інформує, що Законом України від 17.03.2020 №532-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них, які закуповуються за кошти державного бюджету, та створення умов для закупівель у сфері охорони здоров’я за кошти державного бюджету», що  набрав чинності 01 квітня 2020, внесено зміни, зокрема, до п. 292.11 ст. 292 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) щодо безоплатно наданих (переданих) особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я, лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них, на користь СГ, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров’я.

14:44:00 23.07.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора