Ржищівська міська територіальна громада
Київська область, Обухівський район

ДПС інформує

Державна податкова служба інформує

Чи зобов’язаний декларант додавати до одноразової (спеціальної) добровільної декларації документи, що підтверджують вартість об’єктів декларування? Головне управління ДПС у Київській області інформує, що до одноразової (спеціальної) добровільної декларації декларант зобов’язаний додати копії документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування, у разі: якщо місцезнаходження (реєстрації) активу фізичної особи за межами України та/або у разі декларування валютних цінностей, розміщених на рахунках у банках в Україні, та прав грошової вимоги, визначених п.п. «а» п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ.

15:06:34 19.10.2021

Державна податкова служба інформує

Платники рентної плати за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин   Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що згідно з нормами п.253.1 ст.253 Податкового кодексу України платниками рентної плати за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин, є юридичні та фізичні особи - суб’єкти господарювання, які використовують у межах території України ділянки надр для:

14:57:09 16.07.2021

Державна податкова служба інформує

Приймаєте працівника на роботу – повідомте податкову! Головне управління ДПС у Київській області звертає увагу роботодавців та найманих працівників на необхідності офіційного оформлення трудових відносин.

11:17:05 02.03.2021

У декларації якого звітного періоду відобразити результат перерахунку сум ПЗ з ПДВ на підставі розрахунку коригування, зареєстрованого в ЄРПН з порушенням граничного терміну реєстрації?

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що  нормами Податкового кодексу України (далі - ПКУ) встановлено, що у разі якщо придбані та/або виготовлені товари/послуги, необоротні активи частково використовуються в оподатковуваних операціях, а частково ні, платник податку зобов’язаний нарахувати податкові зобов’язання виходячи з бази оподаткування, визначеної відповідно до п. 189.1 ст. 189 ПКУ та скласти не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду і зареєструвати зведену податкову накладну в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН) на загальну суму частки сплаченого (нарахованого) податку під час їх придбання або виготовлення, яка відповідає частці використання таких товарів/послуг, необоротних активів в неоподатковуваних операціях.

11:05:44 29.01.2021

Декларування та сплата податку на прибуток за 2020 рік

         Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що з 01 січня 2021 року триває декларування податку на прибуток підприємств за 2020 рік. Порядок розрахунку та сплати податку на прибуток підприємств встановлений  ст. 137 Податкового кодексу України (далі - ПКУ).

11:03:32 29.01.2021

Легалізація праці: Огляд актуальних питань

Проведення сеансів телефонного зв’язку «гаряча лінія» є одним із ефективних джерел спілкування керівництва та фахівців податкових органів з платниками податків. Днями, начальниця Білоцерківського відділу податків і зборів з фізичних осіб управління податкового адміністрування ГУ ДПС у Київській області Оксана Чустіль відповідала на запитання платників податків щодо актуальних питань легалізації найманої праці та упередження виплати заробітної плати «в конверті». Розглянемо найбільш запитуване із них.

09:00:10 08.10.2020

Правом на податкову знижку  можна скористуватись до кінця 2020 року 

Головне управління ДПС у Київській області нагадує платникам податків, які протягом 2019 року здійснили витрати, які надають  право на податкову знижку (перелік таких витрат наведено у п.166.3 ст.166 ПКУ), що  підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються ними у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

14:45:42 23.07.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора